Reportage fra DM 2016

 

en syndflod af medaljer

en syndflod af medaljer

Til dette års DM stillede HSF med 2 seniorer i Andreas i 83, og Johannes i 93kgs klassen. Andreas havde sit første stævne for HSF, og det skulle vise sig at gå ganske fornuftigt.

Første disciplin, squat, gik dog ikke ovenud fantastisk, og Andreas slap videre med kun åbneren på 240kg godkendt. I bænkpres startede Andreas friskt ud med et personligt rekord forsøg på 155kg. Det gik fint, men de lidt grådige forsøg på 162,5 kunne han desværre ikke få med. I dødløft ventede Andreas til anden forsøget med at gå på personlig rekord på 245kg. Det gik så godt, at der blev forsøgt på hele 260 efterfølgende. Den kom godt fra land, eller gulv om man vil, men desværre svigtede grebet (bøgse ??). Det rakte til en sikker førsteplads, så HSF havde fået  den første danske mester til stævnet. Sikke en debut, go tillykke til Andreas

Johannes var oppe mod overmagten i 93kgs klassen, men det skulle ikke forhindre ham i at få løftet nogle tunge vægte. Det blev til 3 godkendte løft i squat, hvoraf det tungeste var en øgning af hans personlige rekord. 280kg lød løftet på. Bænkpres er Johannes’ nemesis, da han er udstyret med nogle ret lange arme. Han var i modvind fra start, da åbneren på 137,5kg blev underkendt. Han kom dog tilbage på hesten og fik godkendt de 137,5 og derefter 142,5. I dødløft så det godt ud fra start med  en let åbner, der blev fulgt op af et mindre let anden forsøg på 272,5. Selvom det så lidt tungt ud, mente vi der burde være til noget mere, hvis han mandede sig lidt op. Sedlen på 282,5kg (personlig rekord i dødløft og total), blev smidt, og Johannes fik den godt fra gulvet, men desværre kom den kun til knæene. Det blev til sølv i 93, i alle discipliner, og i totalen.

På anden dagen skulle juniorerne og master (+40år) løfte. Et af HSFs unge håb, Herr Heinrichsen, 83kgs junior, var i en meget spændende dyst mod 2 landshold kollegaer, Niolaj Olsen og Mickel Dahl. Herr Heinrichsen lagde  godt ud i squat med 3 godkendte, med 265 (personlig rekord med 5kg), som det bedste løft. I bænkpres smed han rundt med først 167,5 og så 175kg. Derfor skulle der nu forsøges på dansk rekord på 185,5kg. Den blev kæmpet op, men desværre ikke helt i overenstemmelse med de tekniske regler, så dommerne kunne ikke godkende løftet. Da Herr Heinrichsen nu havde vundet både squat og bænkpres, så det ret godt ud før dødløften, men vi vidste godt at han ikke ville være favorit til at vunde totalen, da de andre 2 er nogle skrappe dødløftere. Vi fik dog noget af en gave, da favoritten Mickel Dahl valgte at springe hele 22,5kg til sit anden forsøg, som han ikke så ud til at have nogle særlige muligheder for at løfte. Dermed kunne en samlet guldmedalje gå til Herr Heinrichsen med et løft på 237,5kg, som absolut var realistisk. VI fik afstem om vi ville affinde os med et misset løft måske ville betyde en tredje i stedet for en anden plads, men det var bestemt risikoen værd. Desværre blev den lige præcist for tung. Det blev dermed til bronze sammenlagt – den kort lemmedes lod er desværre bare nogle gange at blive overhalet i dødløft.

En af HSFs store koryfæer (også i fysisk forstand), er Martin ”Sneglen” Larsen i 105kgs klassen. Hvis han var en del af en pirat historie, ville han blive beskrevet noget i retning af ”more stomach stan man”, når han skulle præsenteres i historien. Sneglen har ikke stillet op i hele 3 år, men i dag skulle det være. Han er netop i år blevet masters 2 (over 50år), og der var en dansk squat rekord indenfor rækkevidde. Og hvorfor ikke bare starte på den….+10kg. Og sådan blev det. Sneglen er dog efterhånden blevet en gammel herre, og det kniber lidt med smidigheden, så det er en udfordring at komme dybt nok i squat, hvilket domerne også kvitterede for med nogle røde lamper. På den igen, og så blev den godkendt. I bænkpres skulle samme drama udspille sig med åbneren. Sneglen har nogle klodser under fødderne for at kunne nå ”jorden”, og disse gled en hel del, hvilket gjorde det umuligt at presse vægten. Vi fik forespurgt om vi mon kunne få nogle skiver foran klodserne, og hvilken succes det blev. Vægten kom op i løbet af et halvt minuts tid, efter der var blevet sagt pres, og den blev godkendt. I dødløft var det en træt snegl der tog en enkel åbner på 220, og kaldte det en dag efter et halvhjertet forsøg på 230. Det rakte til sølv i totalen

Sune Bak skulle udfylde rollen som stævnet s bedste løfter for masters på point, og det blev som ventet en smal sag, på trods af formen ikke var helt oppe og ringe, men den var  bestemt derop af. Den regerede verdensmester åbnede sikkert på 300kg i squat, så derefter nydelige 320. Begge løft godkendt, og så blev det til 332,5kg. Sune virkede dog lidt tøvende og tvivlende, hvilket sjældent er foreneligt med at løfte meget tunge vægte. Vægten kom ikke op. I bænkpres lagde Sune ud med 240kg, som ikke så helt voerbevisende ud, men op kom de, og 247,5 blev sendt samme vej. En dansk rekord på 255kg skulle nu forsøges, men desværre var den et stykke fra at lykkedes. Dødløften bød på en lignende oplevelse med 2 godkendte løft, og så et forsøg på en dansk rekord på 310,5kg. Også denne gang måtte Sune desværre se sig slået af vægten. Det blev dog en meget sikker guldmedalje i klassen, og en sikker pokal som bedste masters løfter på tværs af alle vægtklasser.

– førstehåndsberetning fra Jacob ”magt” Prehn

Skriv et svar