Reportage fra DM klassisk 2016

Steffen øverst på skamlenJeg, Steffen Hald Jakobsen, stillede op til dette års DM Klassisk i Albertslund, i klassen -105kg junior. Han har trænet målrettet mod DM siden TSK sidste år, og det bar frugt. Indvejningen blev en sikker, men relativ let indvejning på 99,9kg, som i øvrigt er 2kg lavere end TSK sidste år. I squat blev startvægten sat til 215kg, som var en meget sikker startvægt, da han op til har lavet den for en 5’er. Vægten blev sat på og løftet stensikkert og let, hvor selv spotteren sagde ”Mere vægt!”. Der blev gjort som spotteren forespurgte, og 227,5kg blev bestilt i 2. forsøg. Igen blev løftet udført overbevisende, og der blev derfor bestilt 240kg i 3. og sidste forsøg, som også vil være 7,5kg pr siden TSK sidste år. De 240 blev løftet tungt men sikkert, og godkendt med dommerstemmerne 3-0. Så var squatten i hus!

I bænkpress blev startvægten sat til 150kg, som han har løftet let til træning. De 150kg blev også løftet overbevisende, dog ikke så let som til træning. Planen blev dog fulgt, og 160kg blev bestilt i 2. Forsøg. Lidt drama skulle der dog være, og han fik Replace signal, da armene ikke var strakte. Efter at have rystet armene lidt, blev de 160kg løftet efterfølgende, men tungt. I 3. og sidste forsøg blev der derfor valgt en lille forøgelse til 162,5kg, som blev løftet, men det var nok også hvad der var til på dagen. Dette var dog også en 7,5kg pr.

Tilbage var dødløften, som til TSK sidste år førte til en meget overbevisende 265kg med plads til mere. Så forhåbningen var, at der i hvert fald var til 270kg. Startvægten blev dog sat lavt til 245kg, som blev løftet uden problemer. Der blev sprunget med 20kg til 265 i 2. Forsøg, som altså er en tangering af personlig rekord, som også blev løftet meget overbevisende. Der blev derfor valgt 275kg i 3. forsøg, som blev løftet på fornemmeste vis, og samtidig var 10kg pr og lørdagens tungeste dødløft.

Steffen vandt guld i alle tre discipliner, og altså også guld i totalen. Derudover blev han den tredje bedste juniorløfter, med 412 wilks. Dagens runde blev til en pr i totalen på 25kg siden TSK, på 677,5kg.

 

PÅ  anden dagen stillede jeg, Jacob Prehn op i 93kgs klassen, senior. Forberedelserne var gået virkelig dårligt, således havde knæ gener gjort der ikke kunne trænes særlig meget squat, og 2½ uge før stævnet var det en fiber  i venstre bryst muskel der begrænsede bænkpres træningen – man mærker alderen trykke, efterhånden. Målet var at se om man kunne tilsnige sig nogle disciplin medaljer alligevel, og som sagt så gjort. Der blev åbnet på 195 i squat, og derefter 205, da 205 var det der skulle til for at få sølv medaljen i squat. De 205 viste sig at være ok, men vi havde bestilt 210 – samme vægt som nærmeste konkurrent, HVIS nu han skulle få den, så sølvet ville komme hjem på lavere kropsvægt. Konkurrenten løftede den ikke, men jeg kom op med den, med en del overskud, synes jeg. Det ene knæ hylede noget, men det var det værd. – der er trods alt kun DM 1 gang om året.

I bænken blev der åbnet på 130. Den var nem, og brystmusklen brokkede sig ikke. Der blev valgt 137,5, som også kom fint op og godkendt. Trods skaden, var en disciplin medalje umiddelbart indenfor rækkevidde med 145kg. Det blev forsøgt, men der var desværre ikke til det.

Der skulle nu dødløftes, og vi vurderede der var en god mulighed for at tage bronze sammenlagt med et tredje forsøg på 247,5. Forinden var 220 og 235 blevet løftet, og godkendt. De 247,5 kom nemt op, men lidt overbalance i toppen, gjorde der var minimalt nedadgående bevægelse, og den blev underkendt 2-1. Det var super ærgreligt, og mindst ligeså ærgreligt at man i en sport kaldet STYRKEløft får underkendt løft når man ellers relativt nemt løfter vægten.

 

førstehåndberetning af Steffen Hald Jakobsen og Jacob Prehn

 

Skriv et svar