Rapportage fra DM Raw 2012

For første gang i Dansk styrkeløfts historie, blev der afholdt udstyrsfrie mesterskaber, der var noget af et tilløbsstykke. Da det skulle afholdes over 1 dag med så mange tilskuere, måtte tidligt op om morgenen (5:40 for nogens vedkommende), og det sluttede også sent, da vi først var hjemme kl. 1 om natten.

Nuvel, de deltagende fra HSF var Louis Preuthun (Patronen), Simon DJ, mig selv (Jacob Prehn), og storebror Thomas Prehn. Nicholas Skaarup var rejst med som hjælper for holdet.

Louis skulle først på, i og med han var vores letteste løfter, og vejede ind i 83kgs klassen. Det var første udstyrsfrie stævne for ham, så det var spændende at se hvad han kunne lave, nu hvor det ikke var noget han havde prøvet før. Det gik dog godt, da han fik hevet en bronze hjem i totalen på 575 der fordelte sig på 192,5kg i squat, 142,5kg i bænkpres og 240kg i dødløft. De flotte løft rakte til ydermere til disciplin bronze medalje i squat, ob i dødløft blev det af endnu finere karaktér, da det blev til en sølvmedalje.

I bænkpres løftede patronen tilmed 145kg, men desværre blev den underkendt på løftet røv. I dødløft havde Louis et forsøg på 247,5 der havde givet sølv i vægtklassen, men den viste sig desværre at være for tung på dagen. Alt i alt lod Louis til at være nogenlunde tilfreds med resultatet, og vi ved Louis tilmed nok skal forbedre det ved førstkomne lejlighed, da der er endnu flere gemt i ham.

I 93kgs klassen, skulle Simon DJ og jeg løfte. Simon havde set god ud til træning og var svag favorit i dysten (dog uden at være svag). I squatten fik Simon sine længe ønskede 200kg (15kgs personlig rekord) godkendt i sit tredje forsøg, mens jeg selv fik 225kg, som også var personlig rekord, og tilmed dansk rekord. Desværre fik Frank Jensen fra Thisted lavet 230kg, så rekorden røg et stykke højere op. De 225 rakte dog til en sølvmedalje i squatten. Så skulle der bænkes, og vi vidste begge at det ikke har her vi skulle sætte ind i forhold til disciplin medaljer, men i stedet få samlet kg til totalen. Simon fik 140kg med og jeg fik 142,5kg. Begge kunne vi ikke løfte 145kg på dagen. Simon kunne dog være nogenlunde tilfreds, da det var personlig rekord med 5kg.

Jeg var nu 27,5kg foran Simon, hvilket gjorde at det kunne blive spændende, da Simon er en meget dødløfter end jeg er. I åbneren kom jeg til at tabe skuldrene lidt i toppen, så den blev underkendt. Jeg turde ikke øge med så meget, så 225kg blev bestilt og løftet noget låst, da jeg var lidt bange for at få den underkendt. I mellemtiden gik det planmæssigt for Simon, der løftede 240 og 260kg, og havde bestilt 280, der ville give en disciplin sølvmedalje i dødløft. Jeg ville helst ikke springe for meget, og vi bestilte 240kg, så jeg i det mindste ville få en stævne PR i totalen med 607,5kg. I tilfælde af Simon bommede de 280, ville jeg også vinde vores interne dyst. Dog håbede vi faktisk ikke på det, for en gangs skyld, men ville dog kunne leve med  hvis Simon ikke fik den med hjem. Simon løftede de 280 og fik dermed en flot total på 620kg. Selv fik jeg også de 240kg med hjem.

Thomas Prehn kunne af nogle onde mennesker(og dem er der nok nogle stykker af i HSF) blive beskyldt for at være lidt medaljerytter ved at være i den tungeste vægtklasse, i og med man på forhånd vidste denne vægtklasse ikke ville have så mange tilmeldte. Derudover måtte Thomas æde 2 klapsammen madder for at veje ind på 120,8kg, kun 800gram over minimums grænsen . Ydermere meldte den ene konkurrent fra, så tilbage var nu kun 2 løftere. Thomas havde desværre ikke noget fantastisk stævne, og fik desværre ingen PRs med, dog var det heller ikke ambitionen i andet end bænkpres, men mere at få et stævne på vej tilbage, efter ikke at have stillet op til et trekampsstævne i en rum tid. Dog var resultatet stadig lidt noget under hvad Thomas havde håbet på, da det blev til 180kg i squat, og et misset forsøg på 190. I bænkpres, som ellers var gået bedst, blev det kun til åbneren 130. Til træning havde bænken dog kørt godt, hvor 140kg var blevet løftet, men desværre var der ikke til det på dagen. I dødløften blev 210kg godkendt, men 220kg viste sig desværre at være for tung. Samlet blev det til 520kg, men vi forventer Thomas kommer stærkt igen til TSK Cup senere på året og forbedrer resultatet til efteråret. Vi ved han kan med lidt mere indsats i træningslokalet

 

Det var et stævne der var godt arrangeret af Horsens Styrkeløft klub, dog kunne stævnet have haft godt af at blive afholdt over 2 dage med den størrelse det havde

Skriv et svar