Reportage fra sm 3 kamp og SM bænk

I denne weekend har der netop været afholdt sjællandske mesterskaber i bænkpres og 3 kamp. Stævnet er jo egentlig et udstyrs stævne, men på trods af det havde HSF kun en enkelt ikke løftede klassisk.

Lørdagen bød på 3 kamp, og i 74kgs klassen stillede en Daniel Vetø, der ikke har været på platformen i en årrække grundet flere genstridige skader. Hr. Vetø gjorde rent bord i den forstand at alt han forsøgte sig på, blev godkendt. I squat blev det til en fin serie, der sluttede af på 137,5. I bænkpres blev det til 90, og i hofdisciplinen Dødløft, blev det til 212,5. Hr. Vetø er i gang igen, og vi ser frem til flere stævner og flere kg fra hans side.

I 83kgs klassen var en længe ventet debut, til et af klubbens nye unge håb, Rasmus Jørgensen. Rasmus gjorde det som ventet rigtig flot, og leverede en god serie med 217,5 i squat, og et tæt forsøg på 222,5. I bænkpres fik Rasmus alle sine løft med 152,5 som det tungeste. Dødløften bød på 235 og et godt forsøg på 240, der desværre ikke kom op. De 605kg er helt oppe i toppen af hvad der bydes ind med af kg i 83kgs klassen, så man må bare sige det var en super flot debut af Rasmus.

I 83 klassen var der ikke debut, men nærmere en slags midlertidig afsked med Daniel Heinrichsen der skal et semester til Frankfurt, for at studere og spise pølser. Herr Heinrichsen er i slutningen af sin junior karriere, så det var sidste chance for at forsøge at sætte danske rekorder i denne kategori. Daniel lavede en sublim squat serie, hvor der blev sluttet af på 275kg – personlig rekord.  Bænkpres var på forhånd der hvor der virkelig var sat næsen op efter noget stort. En dansk junior rekord på 187,5 blev bestilt i anden forsøget, efter der blev indledt med en åbner på 175. Kort fortalt gik det godt, så Heinrichsen fik sin danske rekord. Der blev efterfølgende forsøgt på 192,5, men den kom desværre ikke op. I dødløften, som jo sjældent er den kortlemmet løfters ven, leverede Daniel 3 godkendte forsøg, hvor hans nemesis fra DM, nemlig 237,5kg blev løftet og godkendt. Som det nok kan aflæses på de mange kg, så var Daniel den eneste HSFer der løftede med udstyr. Til gengæld blev han også stævnets bedste løfter på point.

Dagens sluttede af med 2 gange debut, i den forstand at vi har fået 2 løftere fra Copenhagen Powerlifting, der begge ganske vidst har stillet op før, men dog ikke for HSF. Mads Jensen stillede op i 93kgs klassen, og lagde ud med 3 godkendte squats med180 som det tungeste. I bænkpres blev der most 122,5kg op, og forsøgt på 127,5, men ingen cigar. Mads er en laglemmet løfter, og udmærker sig ligesom flere af disse ved at have et godt dødløft. Mads leverede således 3 godkendte løft med 250kg som en flot finale på serien.

Ole Borup er vores stille stærke kæmpe i 120kgs klassen. Ole gav den gas og lavede 4, ja 4!!! junior rekorder. I squat startede han med at forbedre sin egen danske rekord ved at løfte 255. I bænkpres blev der lavet 167,5, og i dødløft hele 295. Ikke nok med det, så forsøgte Ole sig på en senior rekord i dødløft, og selvsamme kg kunne sikre Ole sejren i 120kgs klassen på trods af Ole ikke løftede i udstyr. Det blev en lang kam, og et absolut yderst hæderligt forsøg på hele 312,5kg, men desværre var den lige nøjagtigt for tung.

 

Om søndagen skulle der kun laves bænkpres, så hele dagen var ikke inddraget til styrkeløft. HSF havde kun 2 deltagere. – Thomas Prehn i 105kgs klassen og Johannes i 93. Johannes med udstyr, og Thomas uden. Thomas har ikke har været på platformen i meget lang tid, hvilket kunne opleves på egen krop, da flere kom og spurgte undertegnede om min hulhøjde og alt muligt andet bras. Den lange tid uden stævner, kunne ses under opvarmningen, hvor ingenting kunne godkendes. Det blev heldigvis rettet til åbneren på 110kg, som blev løftet og godkendt. Der blev lidt kækt forsøgt på 120, men det eneste der blev løftet var røven, og det er som bekendt ikke nok. Vi håber Thomze følger op med flere stævner, og får banket den sidste rust af

I 93kgs klassen stillede Johannes Andersen op. Det er tydeligt der stadig er noget arbejde forude op mod TSK cup i forhold til at forbedre trøjeløftene. Styrken var til noget mere end teknikken, men begge dele er desværre nødvendige. Åbneren på 135kg så lovene ud, med de efterfølgende 140 og 145 vidnede om der er mere potentiale i Johannes bænk, hvis der bliver finpudset noget på trøjeteknikken. Rygerne går på at coachen er i færd med at planlægge en god portion trøjeløft ind i programmet op mod næste stævne.

 

– en førstehåndsberetning af Jacob “Magt” Prehn

Skriv et svar