Optakt til VM RAW 2014

World Championships Classic Powerlifting 2014

Verdensmesterskabet i raw styrkeløft afholdes i år i Potchefstroom i Sydafrika, som er en mellemstørrelses universitetsby cirka 1 times kørsel udenfor Johannesborg. Det er 3. år i trœk at der afholdes et VM uden udstyr og for første gang er der også en mulighed for at løfte som masters løfter. Stœvnets størrelse har overgået alle tidligere IPF stœvner, og er efter et forhåndstilmeldt antal på over 700 atleter, faldet til lige godt 500 sluttilmeldte løftere. Stœvnet afholdes over 8 hele løftedage, hvor der vejes ind tidligt klokken 7 om morgenen og først slutter henad aftenen.

Danmark er ved årets VM reprœsenteret ved Matti Christensen i -66 kg Junior, Nicki Lentz i – 83 kg Junior, Majken Hansen – 63 kg subjunior, samt Erik Rasmussen i – 83 kg Master 2 og undertegnede i -105 kg Master I. Bjarke Kollis er med som coach for det Danske hold. Et kig på nomineringerne indikerer, at alle de danske atleter har gode muligheder for enten disciplin medalje, eller en placering på totalen.

Efter en 20 timers lang rejse, ankom vi til stœvnehotellet sent lørdag ved midnat. Erik og co. var også ankommet lørdag lidt tidligere på dagen. Da deltagerantallet er stort, er atleterne fordelt på 5 forskellige stœvnehoteller. Erik er endt på stœvnehotellet ”Elgro Hotel”, og vi er selv havnet på et resort som hedder ”Sports Village”. Transporten forgår med shuttle og det fungerer udemœrket indtil videre. Sikkerhedsniveauet er ganske højt og man opfordres til ikke fœrdes udenfor hotellernes områder efter mørkets frembrud. Resortet er omgivet af et højt hegn, sikkerhedskameraer og vagter som tjekker al fœrdsel ud og ind. Temperaturen er ganske behagelig mellem 20 og 25 grader om dagen og lidt kølige nœtter omkring 5 grader.

Nedenfor ses et billede af ”Sports Village”, som er pœnt og nydeligt.

TheVillage

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag søndag startede mesterskaberne og da der ikke var Danske løftere i kamp, var der god mulighed for at slappe lidt af og lade op til morgendagen, hvor både Erik og jeg skal på platformen. Dagen bød også på åbningsceremoni. Erik og jeg bar den danske fane i fin stil og det lykkedes os endda at få os mast så langt frem på scenen, at vi kunne fanges på et fint billede.

OpenningCeremony

 

 

 

 

 

 

 

 

En førstehånds beretning af Sune Bak

Skriv et svar