Nye rekorder til Sune Bak ved EM 2013

Dette års EM blev afhold i Plzen Tjekkiet. Hvidovre Styrkeløft var repræsenteret med Sune Bak, som stillede i 105 kgs klassen.

Sune beretter…

Jeg var tung fra morgenstunden. Vægten lå næsten et kilo højere end normalt, og var så høj som 106,4 kg. Heldigvis var der en sen invejning, så der var god tid til at komme i vægt. Klokken 14 var vægten nede og jeg kunne begynde dagens indtag alt imens jeg holdt vægten konstant. Cirka en time senere vejede jeg sikkert ind på 104,81 kg.

Der var lidt nervøsitet omkring hvorvidt jeg skulle mærke til den muskelinfiltation som jeg havde fået i låret til ligastævnet to uger forinden. Det viste sig heldigvis senere ikke, at det ikke var et problem overhovedet.

Opvarmingen i squat gik helt som planlagt, og der blev holdt fast i et konservativt åbningsløft på 315 kg.

  1. forsøg: 315 kg – godkendt 3-0
  2. forsøg: 325 kg – godkendt 3-0
  3. forsøg: 335 kg – godkendt 3-0 (dansk rekord med 2,5 kg)

Hvilken forløsning. Ingen problemer med benet og endda en lille dansk rekord med i købet, som var min egen. Da squatten gik rigtig godt, så skylder jeg nu som proklameret en omgang i klubben. At få en skade i benet er dog måden jeg har tænkt mig at forberede mig på i fremtiden.

I bænkpres gik opvarmingen ligeledes som planlagt og startvægten på 240 kg blev bibeholdt.

  1. forsøg: 240 kg – godkendt 3-0
  2. forsøg: 250 kg – godkend 2-1
  3. forsøg: 255 kg – godkendt 3-0 (PR med 2,5 kg)

Vi lurede lidt på hvad der skulle til for at klemme sig op på en 3. plads. Da mit løft på 250 kg så en smule tungt ud og at 3. pladsen så ud til at ligge omkring 260 kg eller lidt over, så valgte vi at skrabe sammen imod en god total i stedet for at satse. Godt det samme, 3. pladsen gik på 265 kg, hvilket ville være en urealistisk vægt på dagen. Måske når jeg får kørt en nyere trøje til, så jeg ikke løfter i en gammel katana fra 2008.

I dødløft gik opvarmningen ligeledes fint og åbneren blev fastholdt på 300 kg

  1. forsøg: 300 kg – godkendt 3-0
  2. forsøg: 312,5 kg – godkendt 3-0 (dansk total rekord på 902,5 kg med 5 kg)
  3. forsøg: 317,5 kg – underkendt 0-3

Andet forsøget blev målrettet sat imod at lave EM krav til næste år, som lyder på 902,5 kg. Da dette samtidig var en dansk rekord på totalen med 5 kg, så var det den fornuftige vægt at vælge. Sidste løft har jeg helt oppe og afventer down signal, da vægten begynder at skride i højre hånd og jeg må sætte den ned. Meget ærgerligt, da styrken var der på dagen til at løfte vægten.

Alt i alt blev totalen på 902,5 kg som gav 539,6 wilks point og var både ny PR og dansk rekord. Resultatet rakte til en 8. plads, som trods alt var 2 placeringer bedre end forhåndsnomineringen. Et meget tilfredsstillende resultat, specielt med småskaden i den seneste optakt in mente.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar