DM Diverse 2012

Årets DM Diverse for subjunior, junior og masters løftere blev i år afholdt i Nors.

Tre hvidovre løftere havde taget turen til nordjylland for at deltage i årets DM: Martin ”Sneglen” Larsen stillede i 105 kgs klassen for masters 1, Stephan Jensen i 120 kgs klassen for masters 2 og ligeledes i masters 2, stillede Steen Gildesberg i 74 kgs klassen.

Dagens første løfter var Steen Gildesberg, som efter 5 års pause fra platformen ville gøre et come back i fuld udstyr, efter en relativ kort træningsoptakt. Der blev åbnet op på 120 kg i squatten, men desværre blev Steen skadet i låret på det allerførste løft, og spotterne måtte tage over. Først var det uvist hvad der egentlig var sket, så Steen måtte under stor dramatik støttes ned af platformen af spotterne, før det kunne konstateres at det var en muskelskade og måtte således udgå fra den videre konkurrence. Steen fik is på låret, fik det lidt bedre, men var selvsagt ikke særlig tilfreds.

Goe gamle gasfjæs - sneglens sidste squat

Sneglen var anden løfter på platformen. Der blev åbnet konservativt på 250 kg i squatten, som blev løftet nemt og sikkert med hvide lamper. Vægten blev øget til 270 kg, som ligeledes blev løftet i god stil og indkasserede 3 hvide lamper. I det tredje løft blev der bestilt 280 kg og knæbindene blev for alvor strammet til. Ingen pylder fra sneglens side, og vægten blev løftet og godkendt 2-1. Sneglen stod således for mastersløfternes tungeste squat og der var stadigvæk mere at give af.

I bænkpres havde træningsoptakten set en smule mere usikker ud og det var beslutningen at løfte i en løsere trøje for at sikre totalen. Åbningsvægten på 150 kg blev løftet sikkert og godkendt med alle 3 lamper. Trøjen blev hevet lidt, og vægten blev øget til 157,5 kg. Lidt uheldigt blev rackhøjden indstillet forkert så sneglen knap nok kunne nå op til stangen og fik derfor ikke et optimalt opspænd som udgangspunkt. Dette til trods blev vægten sneglet op den vanlige sneglestil og godkendt 2-1. Som den sidste vægt blev 162,5 kg bestilt, som præcis blev for tung på dagen.

I dødløft blev der åbnet på 220 kg som blev åbnet sikkert og godkendt 3-0. Vægten blev øget til 235 kg som var tung, men alligevel sneglet op og locket til tre godkendte dommerstemmer. Den sidste dødløftvægt blev øget til 242,5 kg, som desværre blev for tung.

Alt i alt en total på 672,5 kg som rakte til en fornem førsteplads i vægtkategorien over konkurrenten Peter Wood fra Atlas.

 

Stephan var sidste løfter fra HSF. Stephan valgte at beundre snegles tunge squats fra tilskuerrækkerne og glemte derfor at komme i gang med sin egen opvarming i rette tid. Da dette gik op for Stephan kom der fart i den gamle krop og der blev sat ny rekord i opvarmningstempo. Der kunne dog ikke trylles og Stephan måtte benytte sit åbningsløft på at finpudse opvarmingen ude bagved alt imens publikum ventede håbefuldt. Der var dog ingen skuffelse da der blev åbnet sikkert på 150 kg på ”andet” løftet med tre godkendte lamper. I sidste squatforsøg blev der øget til en ny personlig rekord på 165 kg, som ligeledes blev løftet i sikker stil og godkendt med alle tre dommerstemmer. Der er lagt i ovnen til de 170 kg som Stephan har proklameret at han vil løfte snart.

I bænkpres blev der startet sikkert på 100 kg som blev løftet uden problemer og godkendt. I anden forsøg blev der øget til 112,5 kg, som ligeledes blev godkendt 3-0 og var ny personlig rekord med 2,5 kg. I sidste bænkpres forsøg blev 115 kg bestilt, men vægten kom en smule ud af løftebanen og må desværre lade vente på sig, selvom styrken var der på dagen.

I dødløft blev der åbnet sikkert på 180 kg som blev løftet og godkendt uden problemer. I andenforsøget skulle de magiske 200 kg forsøges, som ville være en personlig rekord med 5 kg. Vægten kom fint fra gulvet og blev locket i sikker stil og godkendt. I sidste løft blev 205 kg bestilt, men desværre kom vægten lidt ud at hænge og kom kun halvvejs op i denne omgang.

Stephan og Sneglen med deres medaljer

I alt blev det til en total på 477,5 kg som var ny PR og rakte til en andenplads i kategorien, som blev vundet af Søren Bertelsen fra Videbæk.

 

 

 

/En førstehånds beretning leveret af Sune Bak

Skriv et svar