Aask Open 2015

Hvidovre Styrkeløft Forening stillede med 2 løftere til dette års Aask Open. Daniel Heinrichsen I -74 kg klassen i udstyr om Fredagen, og om Lørdagen, Anna K. Jensen i –63 kg klassen I klassisk styrkeløft.

Daniel måtte observere nøje på vægten, men vejede sikkert ind på 73,5 kg. Under træningen var der vist gode takter, og der var lagt en plan for dagen, for at skrabe så meget som muligt sammen til totalen.

I squat blev  der lagt ud med 225 kg, som blev løftet stilrent, og sikkert godkendt med 3 hvide lamper. Dernæst blev der øget til en tangering af den personlige rekord på 240 kg. Løftet blev ekspederet lidt tungere, men igen sikkert og godkendt med 3 hvide lamper. På dagens sidste squatforsøg valgte vi at øge til 250 kg og give knæbindene en ekstra tand. Udgangen blev lidt usikker, men det fik ikke nogen betydning for løftet, som igen blev ekspederet i sikker stil og godkendt med alle stemmer.

Efter en forrygende start, blev det tid til bænkpres. En ny katana trøje var kørt ind til træning og der var meldt en startvægt ind på 147,5 kg, som ville være en personlig rekord på 2,5 kg. Til træning har Daniel dog løftet 150 kg sikkert, af flere omgange, så vægtvalget virkede fornuftigt. Åbneren blev løftet sikkert, og godkendt med alle 3 stemmer. IO andetløftet blev der øget med 7,5 kg til 155 kg. Presbanen er dog en smule ude af balance på vej op, og kan ikke lockes ud i toppen. I tredje forsøg er der dog ingen problemer, og vægten løftes overbevisende til godkendt, med alle stemmer.

Med 10 kg personlig rekord i både squatten og bænken, var der lagt i ovnen til en solid personlig rekord på totalen.

I dødløften skulle der løftes i eksformandens gamle dødløftdragt, som i dagens anledning var blevet syet lidt i stropperne. Forventningerne var store, da denne dragt nærmest løfter af sig selv.

Der blev åbnet sikkert på 205 kg, og totalen var i hus. I andetløftet blev der øget til 217,5 kg, som ville være en personlig rekord på 2,5 kg. Igen ingen slinger i valsen og godkendt med alle dommerstemmer. Nu var senior elitekravet på 632,5 kg lige pludselig indefor rækkevidde, og der blev øget til de nødvendige 227,5 kg. Med stor koncentration blev denne vægt igen løftet sikkert og godkendt med alle dommerstemmer.

Samlet blev det til en personlig rekord  på 632,5 kg, som var en øgning på hele 32,5 kg på totalen. Dette resultat gav 457 wilkspoint, som på dagen var nok til at vinde konkurrencen på point på tværs af alle vægtklasser, foran Bjørn Sønnichen fra AAK og Charlie Tyrrestrup fra Rødby. Daniel blev præmieret med en medalje, en pokal,  samt proteinpulver og hydrolyt tabletter fra Bodylab, og en thy dåsebajer fra mig. Ydermere blev Daniel udtaget til junior landsholdet af Kim Dahl. Alt ialt, en dag hvor alting klappede.

På andendagen skulle Anna K Jensen løfte. Selvom der blev delt en stor culotte steg med drengene, så var der ingen problemer med vægten, og der blev vejet inde på lige godt 60 kg.

I opvarmningen drillede knækogerne lidt mere end godt var, men der kom styr på det, og efter en kompakt hurtig opvarmning, var Anna klar. Der blev åbnet på 95 kg, som uproblematisk blev løftet og godkendt med alle stemmer. I andetløftet blev der øget  til 105 kg, i et forsøg på at slå den personlige rekord med 2,5 kg. Løftet blev lidt mere følende og en hel del tungere, men alligevel sikkert og i fuld balance. Dommerne kvitterede med 3 hvide lamper. Anna’s håb om at kunne forsøge sig på 110 kg, blev nu til virkelighed. Det så ud som at der skulle lidt mere dynamik i løftet for at dette kunne lade sig gøre, og det var så også lige hvad der skulle til. Anna løfte de 110 kg til 3 godkendte dommerstemmer og sluttede squatten, som den anden bedste squatter på point på tværs af vægtklasserne, kun overgået af Sara Nyholm. Den danske rekord af Tanja Olsen på 120,5 kg, er jo faktisk ikke så langt væk.

I bænkpres var der vist god fremgang til træning, hvor der var blevet løftet 65 kg. Åbneren på 60 kg blev løftet sikkert, og i andetforsøget blev der sprunget til de 65 kg, for at se om de kunne godkendes. Vægten blev løftet i fin stil og den personlige rekord med 2,5 kg blev godkendt. I sidste løft blev der øget til 67,5 kg, som lige præcis blev for tung, men den er der næste gang.

Under opvarmningen til dødløft begyndte trætheden at melde sig. Vi holdt dog ved åbneren på110 kg, som blev løftet tungt, men alligevel sikkert og godkendt. En moderat øgning til 115 kg blev meldt ind som andetløft, men dette var på dagen for meget og vægten kom ikke fri af gulvet. Da Anna har haft nogle fine træninger i konventionel dødløft, så foreslog jeg at forsøge at trække vægten konventionelt i dagens sidste forsøg, og ikke at sidde i startpositionen så længe. Dette gjorde åbenbart underværker og Anna trak vægten i sikker stil i sidsteforsøget og kunne derfor også indkassere en personlig rekord med 2,5 kg i denne disciplin.

Alt ialt blev det til en total på 290 kg, som var en personlig rekord med hele 12,5 kg. Resultatet rakte til en flot førsteplads i klassen og en 6. plads på point på tværs af alle vægtklasser.

En førstehåndsberetning af Sune Bak

Nedenfor ses Daniel og Anna på sejrsskamlen.2015-05-15 20.27.54 2015-05-15 20.34.23

WP_20150516_013[1] (1)

Skriv et svar