Portræt af Ole Borup

”Anabole” – Ole

Ole Borup, også bedre kendt som ”anabole” på grund af hans swoleness og hans tendens til at drikke sødmælk, er 21 år gammel og studerer på DTU.

Ole squatter

Ole squatter

Jeg startede i FW med nogle venner for små 5 år siden og fandt hurtigt ud af at man skulle lave squat, bænkpres og dødløft og ikke træne så meget i maskiner, hvis man ville være stærk. Jeg trænede i kommercielle centre i 3 år, hvor tung træning fangede mig rimelig hurtigt. Jeg fandt ud af noget der hed ’The Gym’ og startede der, fordi det virkede til at være et sted, hvor man kunne blive stærk. Jeg trænede der i ½-1 år og fandt ud af at styrkeløft egentlig lød meget sjovt. Jeg fandt ud af man kunne bliver hurtigere stærk med en højere frekvens i squat, bænkpres og dødløft og træner dem op til 5 gange om ugen. Undtagelsen er dødløft, som jeg træner 2 gange om ugen, da den konventionelle stil er meget takserende. Jeg mener, at man kan komme langt med at træne med en intensitet på omkring 60-75% og meget høj volume uden at blive skadet.
Da ’The gym’ mere eller mindre blev til et center for personlige trænere, begyndte jeg at træne i Hvidovre styrkeløft forening, sammen med Andreas og Mads. Jeg har sidenhen skiftet min licens til HSF og træner nu størstedelen af mine træningspas her, med de resterende på DTU. HSF er for mig en klub, hvor der er løftere, der motivere og hjælper en med at holde sig i gang og generelt et godt samvær.
Min ambition er at blive så stærk som overhovedet muligt og at kunne konkurrere på internationalt niveau som senior. Jeg deltog til EM 2017 som junior hvor jeg lavede 717.5 kilo i totalen i -120 junior, hvilket er en tangering at mit bedste resultat. Jeg har en junior dødløft rekord på 295 kilo, som jeg snart håber at forbedre. At lave en ny dansk klassisk senior dødløft rekord er et mål for mig og da det samtidig vil være ny klubrekord i HSF, vil det være mega fedt at kunne løfte det i dødløft. Derudover vil jeg gerne lave en rigtig god total, mens jeg stadig er junior, og gerne til et internationalt stævne.

Skriv et svar