Portræt af Jacob “Magt” Prehn

Øjeblikket inden der bliver lavet dansk rekord i squat

Øjeblikket inden der bliver lavet dansk rekord i squat

Jacob ”Magt” Prehn

Født 1980 og arbejder som systemudvikler i Finansministeriet.

Jeg dyrkede håndbold fra jeg var 6 til jeg var 22 år, dog on and off siden jeg var 19, da jeg fik nogle knæskader der til sidst resulterede i 2 korsbåndsoperationer. Så jeg er mere eller mindre sportsinvalid i sportsgrene med hurtige retningsskifte som i Boldspil. Jeg spillede håndbold i den bedste række hvor vi bl.a. vandt pokalfinalen, og slog 2 af de hold der kom i final four. Det er derfor jeg styrkeløfter da jeg faktisk ikke kan lave andet. Jeg er faktisk erklæret 5-10 % invalid af lægen, men jeg har altid interesseret mig for at være stærk fysisk. Det med at løfte vægte er sjovere end f.eks. at løbe og det er også mere sikkert for mig. Jeg er også blevet inspireret til styrkeløft af at læse mange artikler på nettet. Jeg savnede også det der med at kunne konkurrere mod andre, og så faldt jeg over styrkeløft. Jeg lavede jo disciplinerne i forvejen, men vidste ikke at der var en sport der hed styrkeløft. Jeg startede i 2003, hvor jeg havde trænet i et træningscenter hvor også Brian ”The Beast” Hansen trænede. Vi havde begge talt om at begynde på styrkeløft, og så tog vi ud i Hvidovre.

Med hensyn til resultater har jeg været flere gange Sjællandsmester med udstyr og flere gange Sjællandsmester i bænkpres og medaljetager til DM alt sammen med udstyr. Nu er jeg gået over til at løfte raw af flere årsager. Dels fordi det er nemmere, dels slipper man for hjælpere og hjælperne har en vis indflydelse på ens præstationer på plateauet når man løfter med udstyr. Og så har jeg også været lidt disponeret for skader specielt når jeg har været i squat og dødløft udstyr. Så det er lidt mere kontrolleret og sikkert når jeg løfter raw i stedet for når jeg løfter i udstyr. Jeg konkurrerer dog stadig lidt i bækpres med trøje, hvor jeg er blevet sjællandsmester et par gange – er regerende sjællandsmester.

Vedrørende resultater så har jeg laver 618 kg raw i totalen i 93 kg klassen, men det bedste løft jeg har lavet og som jeg er mest stolt af, er at jeg er Dansk rekordindehaver i squat 230,5 kg, raw uden udstyr. Min bedste i de tre discipliner er de 230,5 i squat, 147,5 i bænkpres 250 i dødløft. I bænkpres har jeg lavet 187,5kg i trøje.

At vinde konkurrencer er måske ikke så meget sportslige ambitioner, for man ved jo sjældent hvad man er oppe imod. Jeg synes mere det er noget i forhold til mine egne tidligere præstationer jeg sætter mine ambitioner efter, altså at slå mig selv. Selvom jeg selvfølgelig ikke kan lade være med at skæve til hvad squat rekorden mon måtte lyde på næste gang jeg skal til stævne. For hvis den skulle vise sig at være taget fra mig, vil jeg jo meget gerne have den tilbage. Men ellers er det at blive ved med at forbedre mig, men jeg har ikke decideret nogle tal. Jeg tager det mere fra stævne til stævne, for det at sætte tal på er at sætte begrænsninger på sig selv, og det synes jeg ikke man skal have.

Skriv et svar