Portræt af Daniel Heinrichsen

11887557_1047955898570436_1348490206141372021_o

Jeg er fra 1993, og jeg studerer økonomi på Copenhagen Business School. Jeg har også et studiejob ved siden af.

Lige nu ligger jeg på en 76-77 kg, og fremtiden må diktere hvilken vægtklasse jeg kommer til at ligge i. Jeg har selv trænet i lidt over 3 år nu, og der har altid været fokus på de tunge basis øvelser, specielt squat som jeg altid har været god til. Det med at træne arme har aldrig sagt mig noget, men har altid været glad for squat, bænk og dødløft i forskellige varianter.

Der er først hernede i Hvidovre Styrkeløft Forening jeg er begyndt at træne bænkpres med stang. Jeg har altid kørt med Dumbbells (håndvægte, red.) før i tiden, men jeg er blevet meget glad for at køre bænk med stang.

Og nu træner jeg rendyrket styrkeløft, fordi jeg synes det er fedt. Mine venner har altid sagt til mig, at jeg burde prøve det, selvom jeg har følt jeg var nybegynder og gerne ville være lidt stærkere i øvelserne. Men i styrkeløft gælder det jo om at blive stærkere i de givne øvelser. Så det endte med at jeg i det andet center jeg trænede i,  mødte Jacob Beermann, og han syntes helt klart at jeg skulle prøve det. Så så jeg hvad der var af muligheder med seriøse klubber der lå i nærheden af mig. Det var så HSF – det var lige i bulls eye, så det passede mig fint.

Det var sådan jeg kom i gang med styrkeløft, og jeg har nu været i gang i 2 måneder, så jeg får snart løfter licens, og den satser jeg på at bruge på et eller andet tidspunkt. Jeg skal helt sikkert i gang med konkurrencer, selvom jeg måske ikke bliver den bedste eller noget. Det gælder om at stille op og udfordre sig selv. Det kan jeg godt lide at gøre, og har altid været glad for at træne. Det betyder en stor del i mit liv, og så er det ligesom bare fortsat her i HSF.

Jeg har endnu ingen stævneresultater, men har nogle træningsresultater. Jeg har altid været glad for at squatte, så det tog mig ikke så lang tid før jeg kunne squatte relativt tunge kg. Det tog 1½ år, så squattede jeg 2 gange kropsvægt, og her for to uger siden squattede jeg 2¼ gange kropsvægt, og det er så 170 kg., med en kropsvægt på ca. 76 kg. Det er mit bedste squat indtil videre. Det kan helt sikkert blive bedre, og det skal det også. Jeg skal over de magiske 200 på et tidspunkt – det er en ambition for mig. Og gerne 2½ gange kropsvægt – det ville være blær!

Jeg har fået 120 kg med i bænk, og det er vel et ganske hæderligt resultat, i forhold til min kropsvægt, men der mener jeg også der er plads til mere. Meget mere endnu. Og da jeg løftede de 120 kg, havde jeg trænet med stang max. 15 gange. Så der har været en fin carry over fra håndvægte til stang.

I dødløft har jeg på grund af at mine fingre ikke er særligt lange, ikke et godt greb. Men når jeg bruger mixed greb, ligger det lidt tungere end når jeg squatter, men der er helt sikkert plads til at jeg kommer over de 200 snart. Jeg bruger en del tid på at træne greb, og træner meget i dødløft med overhåndsgreb. Og det bedste jeg har rykket dér, er 160 kg med ren overhånd.

Med hensyn til sportslige ambitioner, skal jeg helt sikkert squatte 200, og dødløften skal også nok blive noget bedre. Når man squatter det samme som man dødløfter, så ved man godt at dødløften skal over de 200 også. Og gerne før squatten.

Det er i øvrigt fedt at træne her i Hvidovre. Det er det bedste sted jeg har været indtil videre, på grund af atmosfæren. Det er den bedste atmosfære jeg nogensinde har været med til. Alle hjælper alle, også selvom man endnu ikke kender hinanden, så hjælper man hinanden alligevel. Jeg vil helt sikkert blive ved med at træne her. Jeg synes det er et fantastisk sted.

DSC_0025 (1)

Opdateret 21-01-2018

Skriv et svar