Portræt af Claus Bjørklund

Claus Bjørklund squatter her til TSK Cup 2012

Claus Bjørklund – også kaldet Bullergøj
Født i 1970 og arbejder som fængselsbetjent. Masters 1 løfter, og stiller op i +120 kg klassen.

Jeg blev styrkeløfter, fordi jeg i en masse år trænede styrketræning, indtil der var en der lige pludseligt siger til mig: hvorfor dyrker du ikke styrkeløft? Og så siger jeg at det gør jeg jo også men han sagde nej. Styrkeløft er hvor du løfter squat, bænkpress og dødløft. Og så startede jeg ellers min karriere i Københavns Styrkeløft Klub. Senere valgt så jeg at skifte til Hvidovre fordi det passer bedre til mig. Så styrkeløft er en forlængelse af motionen i de unge teenage år, hvor jeg nu stiller op i konkurrencer.

Jeg er jo en af de tunge drenge på +140 kg, men jeg har pt. sat 7 Danske rekorder. To Senior rekorder og 5 Masters rekorder. Jeg har også lavet en masse Liga resultater, hvor jeg har squattet 360 kg og bænket på den anden side af de 200 kg. Og det er i udstyr.

Her i løbet af 2013 vil jeg gerne stille op til SM i bænkpress, men jeg stiller op uden udstyr, og min ambition er at bænke +195 kg. Og så vil jeg stille op i TSK Cup her i november måned 2013, hvor jeg vil løfte raw. Og så vil jeg bare godt sørge for at holde alle de unge under mig, for at vise at de gamle stadig er stærkere end de unge.

Skriv et svar