Reportage fra TSK Cup 2013, dag 1

På TSK Cups førstedag, skulle 3 løftere repræsentere HSF, og det startede med den eneste udstyrsløfter, formand Marc Larsson i 93kgs klassen. Marc viste vejen med en god åbner på 280 i squat, og derefter et anden løft på 302,5. Efter nogle overvejelser blev der bestilt 310kgs på stangen, som også blev løftet, men dog desværre underkendt på dybden.Den gode squat, blev dog desværre ikke fulgt så godt op i bænkpressen, da det nærmest så ud som om formanden havde lånt Skaarups trøje. Der var tilsyneladende ingen modstand i trøjen overhovedet, og åbneren på 170 blev lige akkurat kæmpet op, men desværre underkendt på hvad der nok har været løftet røv og hoved – grimt var det i hvertfald. Der blev justeret lidt på trøjen, så de 170 blev løftet OG godkendt i andenforsøget. Nu måtte der 180kgs på tredjeforsøget, som vi godt vidste krævede yderligere justeringer af trøjen. Det hjalp en hel del, men der var desværre kun tæt på at lykkedes. Vægten kunne lige præcist ikke rettes helt ud i toppen.
Dødløften havde set modbydelig god ud til træning, og vi alle gik og ventede spændt på om formanden nu fik lavet en dansk rekord i dag. Åbneren på 280 indikerede at det kunne komme på tale, men for at blive bedste løfter på point, skulle formanden lige overstå 295 i anden forsøget, inden der kunne blive tale om et dansk rekordforsøg. Den blev løftet i fin stil, og SÅ kunne vi endelig smide sedlen på dommerbordet lydende på 305,5kg – ny dansk rekord i dødløft. Den skulle desværre vise sig at blive for tung på dagen – FORDØMT!!!
Det blev stadig til guld i 93kgs klassen og stævnets bedste løfter i udstyrs kategorien, så helt skidt var det nu heller ikke af hele HSFs formand.

HSFs 2 andre løftere var Daniel Vetø og Louis Preuthun der begge stillede op i 83kgs klassen, raw, eller RAW alt efter temperament – man kunne også bare sige dem uden udstyr, dvs. dragter og den slags. Hr. Vetø havde nogle startnerver, men det skulle ikke forhindre ham i at ekspedere sin åbner på 150 i fin stil, og sende 162,5 (PR) samme vej. Den sidste blev dog noget tung, men der var ret meget dybde der kunne saves af, så der skulle forsøges et tredjeforsøg på 167,5kg. Den blev lige lidt for tung desværre, og et klassisk Vetø ildebefindende, måtte indfinde sig. Det var dog ikke værre end undertegnede fik ham ført sikkert ud af podiet, og han blev også klar til at gennemføre resten af stævnet.
Louis startede på 180, som så fin og let ud, så vi fik bestilt 195kg til “Patronen”. De så tilgengæld lidt tunge ud, men der skulle forsøges personlig rekord, så vi smed en seddel ind på 202,5kg. Undertegnede er lidt ødelagt i halsen efter at have forsøgt at råbe den op for Louis, men selv ikke det hjalp – den var lige præcis for tung.

SÅ skulle der bænkes og Vetø leverede 3 fine løft på først 92,5, 97,5 og så de runde 100kg. Det hele så godt ud og blev udført under adskillige Hurra råb fra de mange tilstedeværende HSFere. Louis så god ud i bænken, og det hele spillede på både 132,5 og 140, så vi havde ikke de store betænkeligheder ved at bede om 145. Desværre var den lidt for tung på dagen.

Til dødløften, som jo nok er begge de herres favorit disciplin, havde Vetø bestilt en startvægt på 200kg, som han højest overraskende tabte. Naturligvis affødte det lidt nerver, men der var ikke andet for end at prøve igen, og så var det en hel anden snak – den blev løftet nemt. Der var tale om en ægte NEMMOVIC!!! Nu kunne Vetø endelig prøve 225 – god flot vægt med 4 røde skiver. Det blev et maraton løft, hvor Vetø kæmpede i en rum tid med vægten, men desværre måtte sande, at den lige var lidt for tung på dagen.

Patronen startede på 220, som han ikke var særligt tilfreds med. Da flere konkurrenter derudover var overraskende stærke, måtte vi sande der skulle satses lidt for at være med i medalje kampen. Vi bestilte et dansk dødløft rekord forsøg til Patronen på 256kg, men den var desværre et stykke væk, og patronen valgte at spare sig på dagen.

Patronen var således et stykke fra PR, men Vetø fik en flot total PR, med de 462,5 – en 7,5kgs forbedring af totalen. Det blev desværre ikke til medaljer i den ret stærkt besatte 83kgs klasse

en førstehånds beretning af Jacob “Magt” Prehn

Skriv et svar