Reportage fra TSK Cup 2013 dag 2

Dag 2 til TSK, omhandlende 93kgs klassen og tungere I RAW kategorien, bød på hele 8 HSF tilmeldte. Desværre måtte Thomas Prehn allerede udgå, da han var sygdomsramt. Det lod til at være noget heftigere end det klassiske Vetø ildebefindende, så det var ikke forsvarligt at gennemføre stævnet.  Safety first, der kommer andre stævner.

I 93kgs klassen stillede HSF med hele 4 løftere. Mikkel Sølvkjær fik debut og leverede en helt igennem solid præstation med 160 godkendt i squat, og et virkelig tæt tredjeforsøg på 175, som er der næste gang. I bænkpressen fik Mikkel løftet 132,5 og måtte sande 135 var lidt for tunge. I dødløft Stod den på en flot serie med 3 godkendte løft, hvor det tungeste lød på 195. Der kan absolut ikke gå lang tid før Mikkel prygler de 200.

Henrik Bach fik næsten også debut,da det er over 10 år siden Henrik sidst har stillet op i en 3 kamp, så det var spændende at se hvad “Hønse” kunne trylle op af hatten. Det blev til en åbner på 165 i squat, og Henrik var tilsyneladende så glad for de 175kg han fik på i andenforsøget, at han valgte at løfte den af 2 omgange. Første gang blev den kun lige prøvevejet.  Anden gang  kom Henrik hele vejen op, og den blev godkendt. I bænkpres blev det kun til åbningsløftet på 120 og 2 forsøg på 130 der var lidt for tunge. Ligesom Mikkel leverede Henrik 3 godkendte løft i dødløft, og ligesom Mikkel var det tungeste på 195. Det lykkedes faktisk demed  lige præcis Hønse at slå Mikkel med 2,5kg i totalen. Vi håber de får endnu en dyst til DM RAW i april.

Tredje løfter i 93 var en af vores unge junior løftere Jiyan Mandrup. Jiyan leverede 3 gode løft i squat, og fik rykket sit personlige bedste fra 192,5 til hele 205kg(tangering af dansk junior rekord) – meget imponerende. Bænkpressen var noget mindre imponerende – det blev kun til et godkendt åbningsløft på 120kg og 2 forsøg på 127,5, som ikke kom op. Tilgengæld blev det en god dødløft serie, hvor der blev sluttet af med et godkendt tredje løft på 230. Flotte personlige rekorder i squat, dødløft og totalen af Jiyan.

Sidste løfter i 93kgs klassen var Simon Dejgaard Jensen – DJ. Simon viste hvem der var chefen i dag, og vandt guld i klassen i overlegen stil. Squat bød på 3 godkendte løft, der i takt med vægten blev grimmere og grimmere, og på de tredjeforsøget lydende på 212,5 var det tæt på at ligne møllesving. Det var dog også PR med 7,5kg. I bænken så ikke så overbevisende ud, og selvom åbneren på 135 blev løftet let, så anden forsøget på 142,5 lidt tunge ud, så 147,5 virkede optimistisk, men den blev nu ikke tungere af at få tilføjet 5kg, lidt mod forventning. Simons Hofdisciplin er jo dødløften, og vi håbede at kunne få en dansk rekord med hjem til Hvidovre – en til samlingen som vi siger. Efter et veloverstået anden forsøg på 270, skulle de 290,5kg da også forsøges. Den var så tæt på at lykkedes, som den kan blive, men ingen cigar i denne omgang.

Nu skulle vi videre til de tunge drenge, og dem er der et par stykker af i HSF, og 3 af dem stillede til start i 120kgs klassen. Christian debuterede og havde på sympatisk vis medbragt nogle solide brownies til hele HSF crewet – tilpas snaskede, som den slags skal være. Det er altid yderst værdsat, og hermed er en opfordring givet videre til både nye og gamle løftere. Det blev en god debut for vores nye løfter, der fik hele 8 godkendte løft på dagen. I squat fik Christian godkendt 167,5, og i bænkpres fik Christian lavet 115, og desværre måtte han give for tabt på 117,5. I dødløft blev der bare leveret 3 fine godkendte løft, med en flot finale på 210kg. Tillykke til Christian med den flotte debut.

Dennis Persson løftede ligeledes i 120kgs klassen til sit tredje trekamp stævne. Tredje gang er lykkens gang, også for Dennis. Squatten bød på 3 godkendte løft, med 200kg som det tungeste. Det var så en PR med hele 30kg. Bænkpressen havde set god ud til træning, og den skulle også vise sig at gå hæderligt. Dennis fik 147,5kg med i sit anden forsøg, og måtte sande at 152,5 var lidt for tunge i tredje forsøget. I dødløft blev der leveret 3 flotte løft – alle sammen godkendt. Sidsten på de 225kg blev noteret, og kunne lægges til totalen, så den lød på 572,5kg. Flot stævne af Dennis.

HSFs sidste løfter i 120kgs klassen var Nicolas Skaarup. Skaarup gjorde rent bord, og vandt suverænt klassen ved først at MISHANDLE åbneren på 250kg i squat, og så derefter kæmpe 270kg op. Klogeligt blev det besluttet at spare kræfterne, og springe over sit tredjeforsøg. I bænkpres blev der igen leveret varen ved en flot dansk rekord på 205kg i sidste forsøget. På en endnu bedre dag, havde 210kg ikke været umulig, men det må blive næste gang. Dødløften havde absolut set god ud under træning, og man havde håbet på der kunne forsøges på selveste 300. Skaarup startede let ud på 265 efter en lidt slatten opvarmning, og så blev der øget til 285, der sikrede dansk total rekord, og som så noget tungere ud. I første omgang smed vi en seddel på 295 til tredje forsøget. Efter lidt parlamenteren, blev dette dog ændret til 300, og dagens sidste løft, fik næsten taget til at lette i det godt fyldte lokale. Skaarup gav alt hvad han havde, og fik hevet vægten op til et stort fælles HSF + venner jubel brøl. Det var intet indre end fantasisk af bamsen, der lavede PR i squat, bænk, dødløft og selvsagt totalen. Skaarup blev også stævnets bedste løfter på tværs af alle vægtklasser i RAW kategorien .

En førstehåndsberetning af Jacob Prehn

Nedenstående billede viser HSFs 2 guldmedaljetagere, Nicolas Skaarup og Simon Dj

TSK_2013_Burger_Pomfrit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar