Reportage fra første runde af divisionsturneringen 2014

Divisionsturneringen anno 2014 er skudt igang, og første runde, skulle foregå helt udenfor lands lov og ret, nede i Rødby. I dette års divisionsturneringen, er der som noget nyt indført en raw afdeling – dvs. løft uden dragter og knæbind. Vi har fundet det naturligt i HSF at deltage i denne afdeling også, så vi i år har hele 3 hold tilmeldt.

På Raw holdet, stillede vi med en debutant i squat, nemlig Daniel Heinrichsen, der lige fra start blev mødt af modgang, da de mente hans åbner skulle være 150 og ikke 160, som han havde bedt om i indvejningen.Efter nogle minutters parlamenteren, hvor stævnet gik helt i stå, fik Daniel de 160 på stangen.Stævnet kunne fortsætte, Daniel løftede vægten, og fik den tilmed også godkendt. Til andenforsøget blev der bestilt 170kg på stangen, og her skulle Daniel møde endnu mere modgang, da dommerne, nu mente Daniel hang for meget i overkroppen, så der ikke kunne gives start signal. Vi mente  det var noget urimeligt fortolket. Daniel måtte dog ind med vægten, spændet op mod stangen, og ud igen og stå klar. Han fik nu start signal. Vægten blev noget tung, men op kom den, og godkendt blev den også. I tredje forsøget, blev der forsøgt på 175, men den blev lige et nummer for tung. Man kan tilføje at det var en virkelig god debut af Daniel der bare er 20 år, og som håndterede modgangen ret flot.

Undertegnede, Jacob Prehn tog sig af bænkpressen på raw holdet. Jeg havde ikke håbet på det helt vilde, da jeg havde ligget syg hele julen, og kun lige kunne holde træningen ved lige, hvilket også  havde medført et 2kgs vægttab. Det blev dog nogenlunde, uden at være prangende, med en nem åbner på 130, så derefter 140, som også kom op i fin stil, og dernæst måtte jeg dog erkende de 150 var lidt for tunge i min nuværende tilstand. Dog er jeg fortrøstningsfuld op til DM Raw, da jeg kan veje ind hele 3,9kg tungere. I denne forbindelse kan jeg i øvrigt tilføje at Simon, der skulle være min hjælper, absolut ikke kan anbefales. Jeg måtte få en sidedommer til at give magnesium på ryggen, da Simon havde mere travlt med at stå og hygge sludre med alle mulige folk fra andre klubber. Om det er for at genere mig mest muligt op til DM Raw, skal jeg ikke kunne svare på, men hvis det er det spil han spiller, kan han godt forvente en bredside af klamme prutter i hans retning til træning, og prutte lyde, når han skal squatte.

I dødløften gik det rigtig godt for vores unge håb, Jiyan Mandrup, der startede på 210, som blev løftet i fin stil. Nogle af mente dog han skulle samle lidt, men han ville meget gerne på 235, og knægten fik sin vilje. Heldigvis for det, kan man tilføje, for de blev løftet med lidt overskud, og sørme om ikke også tredjeforsøget på 240 kom op. Det var det der var til på dagen, og det var en personlig rekord med hele 10kg. Det lover virkelig godt her før DM Raw, hvor Ramasjang også er godt i gang med at flæske sig op i 105kgs klassen. Det er godt gået af en knægt på kun 20år

så kulle andenholdet med “udstyr” i ilden – udstyr er i situationstegn, da ingen der løftede for dette hold, rent faktisk havde dragter eller knæbind på.

Mikkel Sølvkjær tog sig af squatten og rejste sig, hvor han blev most, til TSK Cup for lidt over en måneds tid siden, da han fik de 175kg han måtte se sig slået af ved sidste stævne. De var finalen på et flot fest fyrvækeri af godkendte løft fra Mikkels side. Det var kun Mikkel anden stævne, og det ser absolut lovende ud, her op til DM Raw.

Christian Windfeldt var tidligere på ugen blevet overtalt til at lave noget bænkpres, og det kom han ikke til at fortryde. Christian leverede nemlig en fornem PR, da de 117,5kg blev løftet i hans andenforsøg. Ligesom det var tilfældet for Mikkel, var der også tale om en vægt der blev lidt for tung til TSK Cup. Christian forsøgte endvidere på 122,5, men de var lidt for tunge på dagen. Og som det også er tilfældet for Mikkel, er der kun tale om Christians anden stævne, og Christian moser også bare derudaf op mod DM Raw, tydeligvis.

I dødløften stillede vi med endnu en debutant. Vores unge Tobias på kun 16 år, skulle prøve kræfter med et styrkeløft stævne for først gang. Dette skulle vise sig at blive en ubetinget succes. Tobias leverede en flot parade af løft, som alle blev godkendt, og det sidste var vist PR med 20kg, eller noget i den stil. Flot var i hvertfald, og jeg tror der sidder mange 16 årige rundt omkring, der godt ville bryste sig af at kunne dødløfte 190kg, som var det der var på Tobias’ tredje forsøg. Tobias ses under artiklen i færd med at ydmyge de 190.

Man forventer drama………..og man ved formanden kan levere det.  Det skete også denne lørdag i Rødby, hvor formanden nok engang var blevet tildelt squat tjansen for førsteholdet med udstyr. Marc startede på 260, som blev underkendt på dybden. Der blev øget til 270, som OGSÅ blev underkendt på dybden. Tilmed begyndte det nu også for det utrænede øje (og mange andre øjne) at se tungt ud. De 270 blev derfor fastholdt til tredjeforsøget ,og denne gang ramte formanden dybden, og løftet blev godkendt. Vi fik dermed det sædvanlige drama, og heldigvis faldt det ud til vores fordel.

Sune Bak havde valgt en noget mindre dramatisk tilgang til stævnet, og stillede op i en sikker løs trøje på dagen. Direktøren leverede en gennem rutineret præstation og kørte en sikker serie hjem, hvoraf det tungeste løft lød på 230kg. Alle løft var sikre, og den slags er jo super lækkert ovenpå en omgang formands drama. Det var behageligt for øjnene, og burde nydes med 5 liter Toms kakaomælk eller en lunken porter

Sidste mand på udstyrsholdet var Simon DJ, der ikke behøvede udstyr for at være manden der stod for klart flest point i dødløft, på trods af de andre løftede med udstyr. Lemmedaskeren nøjedes med 2 løft, og det var rigeligt for at sætte det på plads. Efter åbneren på 250, blev 270kg løftet sikkert, og det sikrede samtidig at holdet lavede flest point af udstyrs holdene.

– en førstehånds beretning af Jacob Prehn. Nedenstående viser vores debutant Tobias, kun 16 år, dødløfte 190.

Tobias_Debut_DL

Skriv et svar