DM Raw, dag 2 83 og 93kgs klassen

nden dag af DM RAW startede med Louis Preuthun i -83 kg klassen samt Mikkel Sølvkjær og mig selv(Simon D. Jensen) i -93 kg klassen.

Louis var den første der skulle i ilden, og vi var mange, som spændt ventede på at se, hvad det skulle blive til. Louis har haft en lang grundtræning med hans elskede 6 reppere siden TSK og derefter en god peaking.
Louis startede på 185 kg i squat, som blev løftet overbevisende nok til, at springe på 205 i andet forsøget. De 205 blev også løftet i god stil og var PR med 5kg. I tredje forsøget blev der sendt bud efter 210. De var  så tæt på, som de kunne være, men gik lige præcis ikke.
I bænken startede Louis på 137,5kg. Andet forsøget på 145 blev også løftet lidt tungt, men i pæn stil og allerede her var der PR med 2.5kg. Der blev valgt 147,5kg i sidste forsøget  for at skrabe kg sammen til totalen. De  147,5 kg røg minsandten også op og en PR på 5kg i bænk var sikret.
I dødløften blev der startet sikkert på 220. Der blev sprunget til hele 247,5kg, der var PR med 5kg. De blev løftet i overbevisende stil og 255 blev bestilt i sidste forsøget.
’Patronen’ fejler sjældent noget han får fri fra gulvet, og da de 255kg løfter sig, troede vi et kort øjeblik på det, men den kom desværre ikke længere. Patronen må tage sig til takke med ny PR i alle løft  samt en samlet total på 600kg.
Mikkel startede på 165 i squat, som blev løftet overbevisende (PR+5kg).  I andet forsøget blev bestilt 180 kg som også bliver løftet i god stil. Da 180 var målet, og Mikkel gerne ville vise, at han var i stand til at præstere andet end mageligt lette løft(her og til træning), blev der sat 190kg på i tredje forsøget.  De blev dog for tunge på dagen, men Mikkel fik bevist, at han ikke er bange for de tunge vægte.
I bænken blev der startet på 125kg, der blev løftet let. Der springes direkte til 135, som desværre blev for tunge i både andet og tredje forsøg.
I dødløften startede han på 190. Herefter blev der sprunget til 205, der var PR med 10kg. De var tunge, men blev løftet og godkendt. Tredjeforsøget får Mikkel taget sig lidt mere sammen og får løftet 210kg, som ikke var meget tungere end de 205. PR med 15kg i dødløft. Samlet total på 515 og PR med 27.5kg siden TSK. Efterfølgende blev det også til 9 rep i NFL bænk for Mikkel, men så anstrenger han sig heller ikke mere de næste 2 uger!
Jeg selv startede på 195kg i squat. I andet forsøg blev det til 210, som var et rigtig godt løft med overskud. Køleren bestilte 215 til mig i tredje, som jeg også følte, var en passende vægt på dagen. Udgangen med vægten blev desværre dårlig og jeg faldt sammen i bunden, og måtte hurtig opgive at trykke på den. Jiyan dukkede hurtigt op ude bagved, og med til sin tilstedeværelse lod mig vide, at han ikke godkendte noget squat under hans 215kg. Det må desværre vente til næste gang!
I bænken startede jeg på 135kg. 145kg blev løftet i fornuftig stil i andet til trods for lidt ustabilt opspænd. Jeg gik på 150kg i tredje for at samle. Det var en tangering af PR, som også blev løftet i god stil og faktisk med overskud til lidt mere.
I dødløften startede jeg i vanlig stil med 250kg efterfulgt af 270kg, og som jeg plejer, sluttede jeg af med et forsøg på dansk rekord med 290,5kg.
De 290,5kg har aldrig været tættere, men det var igen lige præcis ikke muligt at lock’e dem ud, da jeg hang for meget i skuldrene. Dog et godt stævne med lidt potentiale til næste gang!
/En førstehåndsberetning af Simon D. Jensen

Skriv et svar