DM Raw – lette juniorer og alle subjuniorer

Senere på førstedagen af DM Raw, blev det tid til at vores lette juniorer og subjunior løftere kom I kamp. HSF var repræsenteret med hele 3 debuterende løftere. Daniel Heinrichsen i -74 kgs junior klassen, Tobias Petersen I -83 kgs klassen for subjuniorer og Matthias Nielsen I -93 kgs klassen for subjuniorer.

Daniel åbnede på 160 kg I squatten som blev løftet I overbevisende stil. Der blev øget med 12,5 kg til 172,5 kg for at forsøge en 2,5 kgs personlig rekord. Vægten blev lige rigelig dyb og der var lige præcis ikke kræfter på dagen til at trykke vægten igennem sticking point. Vægten blev bibeholdt på det sidste squat forsøg, der blev skåret en smule af dybden, men desværre manglede der igen lige det sidste.

I bænkpres blev der taget revanche. Alle tre løft blev ekspederet I sikker stil, med 110 kg som det tungeste. Måske var der endda til lidt mere på dagen.

I dødløft blev der åbnet sikkert på 160 kg og 167,5 kg blev ligeledes løftet  I sikker stil. Til sidst blev der satset lidt og 175 kg blev serveret som dagen sidste løft, som desværre var for tung på dagen.

Alt i alt en total på 437,5 kg og en andenplads I kategorien.Så det var en rigtig god debut til Daniel.

 

Tobias åbnede på behændige 160 kg, som blev godkendt med alle dommerstemmer. Der blev øget til 170 kg, som blev et tungt men godkendt løft. Der blev øget til 175,5 kg for at forsøge at klemme de sidste kræfter ud af den kun 16 årige unge løfter og sætte en ny dansk subjunior rekord. Vægten blev desværre for tung på dagen, men fremtiden tegner lovende for vores unge debutant.

I bænkpres blev der åbnet på 95 kg. Desværre løftede Tobias røven fra sædet før han påbegyndte løftet, og fik derfor et nemt åbningsløft underkendt på den tekniske fejl. Ubekymret øgede Tobias alligevel til 102,5 kg I anden forsøget og løftede vægten sikkert, godkendt med alle 3 dommerstemmer. Der blev skrabet lidt på sidste løftet og øget til 105 kg, som præcis var hvad der var til på dagen.

I dødløft blev åbneren på 180 løftet fint og 187,5 kg ligeledes løftet, omend det begyndte at se ret tungt ud. Finalevægten blev valgt til 192,5 kg som ville være en personlig rekord med 2,5 kg, og det lykkedes faktisk at få vægten grindet op og godkendt 2-1.

Alt i alt 467,5 kg på totalen og guld i vægtklassen. Der er kun 5 kg til rekorden i squat og 12,5 kg til total rekorden i vægtklassen, så mon ikke der er bud efter disse rekorder i den nærmeste fremtid.

 

Vores anden nye subjunior Mathias åbnede på 150 kg i squatten som var et sikkert løft. Der blev øget til 162,5 kg som ligeledes blev løftet overbevisende. Nu var squat rekorden indenfor rækkevidde og der blev derfor øget til 170,5 kg, til den håbefulde subjunior. Desværre var der lige præcis ikke kræfter til denne vægt på dagen, men det var lige ved og næste, og det ville nærmest være kriminelt ikke at forsøge.

I bænkpres var der dømt hvide lamper hele vejen. Først 100 kg, dernæst 105 kg og tilsidst en ny personlig rekord på 107,5 kg. Fornemt.

I dødløft skulle Mathias se om han kunne forbedre det fine resultat, som der blev skrabet sammen til ligastævnet for nogle uger siden. Åbneren på 190 kg og andetløftet på 202,5 kg blev løftet I sikker stil. Som finale på det hele, faldt valget  på hele 210 kg som blev løftet tungt, men alligevel sikkert.

8 ud af 9 løft til godkendt og en total på 480 kg til første trekampsstævne. Resultatet rakte til sikkert guld i vægtklassen. Squat rekorden er inden for rækkevidde og der er 2 år til at forbedre totalen de sidste 20kg, for også at komme op og matche total rekorden.

 

Ved medaljeoverrækkelsen høste HSF ydeligere hæder da det viste sig, at Steffens total rakte til 3. bedste juniorløfter på wilks. HSF vandt desuden pokalen som bedste junior- og subjunior klub.

– en førstehånds beretning af Sune Bak, som tog et flot billede af dagens HSF deltagere

De stærke HSF ynglinge

De stærke HSF ynglinge

Skriv et svar