Reportage fra SM bænkpres 2015

Til årets udgave af det sjællandske mesterskab i bænkpres, stillede HSF med 2 løftere. Der var tale om de 2 deserterede jyder Johannes Wisby Andersen i 93, og Sune Bak i 105.
Johannes startede ud med 137,5 og fik den løftet og tilmed godkendt. Der var ikke tale om nogen skønhedsåbenbaring, men det er der aldrig med Johannes’ bænkpres. Næste udfordring blev 142,5, som ville blive personlig rekord i 93 kgs klassen.Vægten kom op med lodder og trisser, og til hvide lamper igen. Konkurrencen om bronzen var tæt med Johannes og 2 andre løftere. Inden tredjeforsøget lå den til Johannes, og da den de ene løfter havde misset 145, så skulle det nu afgøres mellem Johannes og konkurrenten fra ER Equipment, der var gået op fra 140 til 150kg. Vi holdt fast i de 147,5, da det blev vurderet der ville blive rigeligt udfordring i dem. Som sagt, så gjort, men selv ikke undertegnedes forsøg på at råbe vægten op gav pote, og Johannes måtte konstatere den var lige præcis for tung. Der manglede de sidste 5-10 centimeter af Johannes’ meget lange vandring, så det var meget tæt på. For at gøre ondt værre fik konkurrenten de 150, så bronzen glippede.
Sune havde i dagens anledning flæsket sig op i 120kgs klassen, for at få lidt konkurrence mod Rødbys ditto flæskedreng, Thomas Skov. Begge er ret habile bænkpressere, så der var lagt i ovnen til en god dyst. Sune lagde ud på 240, ligesom Thomas, og begge fik dem løftet uden besværligheder. Sune øgede til 247,5, mens Thomas var noget mere (over)modig, og gik på 250. Sune løftede vægten med noget større besværligheder, mens Thomas måtte se sig slået af vægten. Det samme gjorde sig gældende for Thomas i tredjeforsøget, så Sune havde heldigvis vundet inden han gik ind og bommede 252,5. Dermed guld til Sune, der som sædvanligt leverede en god præstation.
Forneden et

– en førstehåndsberetning af hele HSFs formand, Jacob “Magt” Prehn, og her til slut et billede af Hr. Bak på sejrsskamlen

Hurra for Hr. Bak

Hurra for Hr. Bak

Skriv et svar