Reportage fra SM 3 kamp

HSF stillede til sjællands mesterskabet i 3 kamp med en hel de løftere, fordelt over de 3 grupper. I første gruppe, som omhandlede damer og mænd til og med 74, havde HSF dog kun 1 enkelt(vi ved godt hvor køleskabet er). Denne ener var Daniel Heinrichsen i 74kgs klassên, som fik sin debut med udstyr. Herr Heinrichsen leverede en god indsats, efter lidt start vanskeligheder i squat, hvor kun åbneren på 210 kom med videre. Heinrichsen var ellers både på 227,5 og 230. Begge blev løftet, men blev desværre underkendt på henholdsvis manglende kontrol inden rack signal og dybden. Som sagt gik det anderledes bedre i de efterfølgende discipliner i det Herr Heinrichsen både fik klaret åbneren på 135, og anden forsøget på 142,5kg i bænkpres. Det blev også til et forsøg på milepælen 150, men den var lidt for tung. Dødløften bød på udelukkende hvide lamper, da alle 3 forsøg blev godkendt med 212,5kg som det tungeste. Den fine præstation rakte til en titel som sjællands mester.

 

I næste gruppe, hvor vægtklasserne 83 og 93kg blev afviklet, havde HSF nogle flere løftere med. Således havde vi hele 3 løftere med i 93kgs klassen. Mikkel Sølvkjær var den ene, og han løftede raw, som han plejede. Sølvkjær fik samlet fint sammen i og med samtlige andenforsøg kom i hus. Serien lød dermed på 190 i squat, og et meget meget tæt forsøg på 200, som lige akkurat var for tung. I bænkpres blev det til 127,5 og et forsøg på 135, som også blev for tungt.  I dødløften blev til 207,5 og igen et forsøg på 215, som igen blev for tungt (eller også tænkte Mikkel lidt for meget på den pizza han skulle have bagefter).

Mathias løftede også i 93kgs klassen, og fik dermed sin udstyrs debut. Det blev ret dramatisk i squat, hvor Mathias fik ekspederet 220 og 235, og derefter gik på 245kg der ville være ny dansk subjunior rekord. Spotterne tog ved Mathias, efter de vurderede han ikke kunne løfte de. overdommeren var af anden menig og tildelte Mathias et ekstra løft. Det tog Mathias imod. Selvom der ikke var meget pausen mellem de 2 løft, gik Mathias hårdt ind på vægten, og fik den også løftet. Desværre blev der jublet lige tidligt nok fra Mathias’ side, hvilket resulterede i vægten røg bagover og Mathias fik et knald i ryggen, og måtte hjælpes op og støttes hen til en stol, hvor en læge kunne tilse ham. Mathias valgte at fortsætte, og fik også gennemført med et hæderligt resultat. Det blev til 120kg i bænkpres og 225 i dødløft. Dødløften var lidt skuffende, men ryggen brokkede sig på 235, så Mathias valgte klogt ikke at trække den.

Tredje mand i 93kgs vægtklassen var hele klubbens formand, der tydeligvis er blevet ramt af anoreksi, og vejede ind på 87,1kg. Som andre anoretikere afviste formanden at have en spiseforstyrrelse, og snakkede om hvor meget han spiser. Heldigvis fik det ingen store konsekvenser for præstationen, da formanden strøg igennem stævnet udelukkende med godkendte løft. Det blev samlet til serien 290 i squat, 172,5kg i bænkpres og 297,5kg i dødløft. Ikke nok med at det rakte til at blive sjællands mester, så rakte det også til at blive stævnets bedste løfter på point.

 

I sidste løftegruppe var det de to 105kgs løftere der skulle i ilden. Rasmus Ottesen, fik sin stævne debut, og lavede et flot stævne med udelukkende godkendte løft. Det blev til en flot serie på 195kg i squat, 122,5kg i bænkpres og 212,5kg i dødløft. Flot debut af Rasmus, der løftede raw, og mon ikke de 200 kommer med i squat næste gang!?

Steffen Jacobsen, som kun er junior løfter, fulgte trop med de andre HSFere og leverede ligeledes et super flot stævne. Steffen løftede raw, som han plejer. I squat, som er Steffens hofdisciplin, blev det til hele 227,5. Det ville have rakt til en dansk junior rekord, hvis ikke det liige var fordi Casper fra CPL havde taget rekorden lige inden. I bænkpres fik Steffen 145kg med, efter et lille bump på vejen, hvor 142,5kg blev underkendt pga. løftet røv. I dødløft blev det til et flot andenforsøg på milepælen 250, og et tæt forsøg på 257,5.

 

Som afrundende bemærkning bør de nævnes at Hvidovre styrkeløft forening blev bedste klub. Dokumentationen ses her nedenunder:

SM3kamp2014BedsteKlub

 

 

En førstehånds beretning af Jacob Prehn

Skriv et svar