Reportage fra DM klassisk styrkeløft, dag 2

På anden dagen havde HSF 2 løftere med. Begge var i 93kgs klassen, og den ene var Mikkel Sølvkjær, og den anden var undertegnede, Jacob Prehn. Mikkel havde et godt stævne og så skarp ud fra starten med hans squat åbner på 180. Nu skulle det blive spændende, om 200kg endnu en gang skulle blive Mikkels squats banemand. Sådan gik det heldigvis ikke, og Mikkel fik den løftet fint. Mikkel øgede til 212,5, men det var lidt rigeligt. I bænkpres lagde Mikkel igen flot ud, denne gang med 135. Mikkel gik derefter kækt på 142,5kg, som ville give ham en personlig rekord, og muligvis give en disciplin medalje. Desværre var den lige akkurat for tung…også i tredjeforsøget. Til sidst skal der jo dødløftes, og det gjorde Mikkel superflot med 3 godkendte løft, og en personlig rekord på hele 12,5kg med hans 230kgs tredjeforsøg. Mikkel virkede noget forbløffet, da dødløften ikke just havde kørt godt til træning, og der havde ydermere været nogle skavanker med den ene balde. Det gav en flot totalt PR på 17,5kg med totalen 565. Hurra for Mikkel

Jeg selv, dvs. Jacob Prehn, lagde ud på 200 i squat, og øgede derefter til 210 for at presse lidt på i disciplin medaljerne. Mangel på styrke og teknik gjorde dog, at jeg undervejs måtte bede spotterne om hjælp til at få den op i racket igen. Det gik lidt bedre på tredjeforsøget, hvor jeg helt selv fik den løftet, og tilmed godkendt. Desværre var det ikke nok til nogen disciplin medalje. I bænkpres blev der lavet 137,5 og derefter 142,5. I sidsten skulle en tangering af personlig rekord prøves da den potentielt ville give sølv i bænkpres. Det blev desværre ikke noget godt løft, og spotterne måtte tage den. Da en løfter bommede ud i bænkpres, satte jeg startvægten i dødløft ned, og lurepassede lidt. Dette for at holde fast i bronzen, og med planer om et tredjeforsøg, der skulle forsøges at skubbe Jon Madsen fra KSK væk fra sølvmedaljen. Det gik overraskende godt, da Jon ikke lige havde dagen i dødløft, og måtte give fortabt på 230kg 2 gange. Jeg stod dermed nu for muligheden for sølv ved at skulle løfte 232,5kg. Det var noget under de 250kg+, jeg inden runden havde troet jeg skulle på i et tredjeforsøg. Det gik fint og med overskud til meget mere. Dermed en total på 585 efter 2½ års fravær, uden at løfte sig ud i dødløft. Det er tæt på godkendt da det er 94,6% af bedste total.

Et billede fra medalje skamlen, og samtidig skal lyde et tak for medrejsende hjælpere og TVF for et godt afholdt stævne:

DMRaw2015

– en førstehåndsberetning af Jacob “Magt” Prehn

Skriv et svar