Reportage fra Aask Cup 2014

Louis og jeg (Simon D. Jensen) var i weekenden taget til Aalborg for at deltage i AASK-cup som det sidste store stævne inden sommeren.
Louis var i den tidlige gruppe med start kl. 10. Han vejede sikkert ind på 82,4kg og ærgrede sig over, at han afstod en pulledpork burger på færgen derover.
I squat startede Louis på 190kg. De blev løftet, men var lidt tungere end ventet, så der blev sprunget til 207.5 kg, som ville være PR med 2.5 kg. De blev dog for tunge i både andet og tredjeforsøget.
Bænkpressen blev startet med sikre 140kg. De var lette, men desværre blev de underkendt for løftet røv, hvilket vi var lidt overraskede over. Louis tog dem igen uden problemer i andet forsøget og denne gang blev løftet godkendt 3-0. Der blev bedt om 150kg i tredjeforsøget, og Louis havde også en god kamp med dem, men det gik lige præcis ikke.
I dødløft startede Louis på 220kg, for at spare kræfter til et sidste forsøg på at få en PR med hjem. De 220kg blev løftet let, og der blev bestilt 250kg i andet forsøget. De 250 fik en lidt dårlig teknisk start fra bunden, men det lykkedes alligevel at grinde dem op og dommerne kvitterede med 3 hvide lamper! Med håb om en bedre start fra bunden i tredje forsøget, så blev der bestilt 255kg. Den viste sig dog desværre at være for tung, men en PR var heldigvis allerede i hus og Louis kunne nu med ro i sindet gå på sommerferie.
En dag hvor Louis ikke var på toppen, men det lykkedes alligevel at få PR samt en sikker guldmedalje i -83kg klassen.

Anden gruppe begynde kl. 1415 og her kunne jeg endelig gå i gang. Jeg startede på 195kg i squat. De blev løftet sikkert, men føltes lidt tunge, så der blev bestilt 205kg i andet forsøget for at skrabe lidt kg sammen. De kom også op, og jeg kunne godt mærke, at der ikke skulle forsøges på PR i dag. Jeg gik på 210kg i sidste forsøget, som lige passede med, hvad der var til på dagen.
I bænkpressen startede jeg på 140kg. De blev løftet sikkert, men ikke overbevisende nok til at gå på PR. 150kg blev løftet i andet forsøget og nu var der plads til at gå på PR i tredje forsøget. Et lille spring til 152,5kg blev det til, som også blev løftet og godkendt.
Så var det tid til dødløften. Da ingen skulle chokeres, så endte det med den vanlige serie på 250-270 og et tæt forsøg på 290.5kg, som bare ikke vil lykkedes.
Dette rakte til en 2. plads i -93kg klassen og til min store overraskelse og stor forundring for især Louis, så var dette også nok til at vinde titlen af 3. bedste løfter!

Herefter stod den på grill og afterparty!

En super weekend i det jyske. Stor tak skal lyde til AASK som afholdte et fantastisk gennemført og hyggeligt stævne!

/Simon D. Jensen

Herunder ses Louis 250kg samt et stemningsfoto fra gården mellem AASK og hallen vi løftede i. Højsol, hygge og selveste Per Kyneb bag grillen.

louis250edited
stemningAASK14

Skriv et svar