Reportag fra EM Masters 2014

EM Master 2014

Årets EM for master trekamp, blev afholdt i Plzeen i Tjekkiet. Hvidovre Styrkeløftforening var reprœsenteret ved Sune Bak, som løftede i -105 kgs klassen, i kategorien Masters 1.

Optakten til stœvnet havde ikke vœret den allerbedste, da venstre knœ i en snart lœngere periode, har vœret irriteret, hvilket har lagt en dœmper på både trœningsmœngde og intensitet i squat og dødløft. Bœnkpres trœningen havde dog forløbet fint.

Der var lagt an til en spœndende konkurrence fra start. Den stœrke Pjotr van da Hock fra Holland var gået en vœgtkategori  op for at jage en Europœisk bœnkpres rekord og i både squat og dødløft, var der lagt op til en hård kamp om disciplin medaljerne.

For at lœgge ekstra pres på, var der blevet udlovet en kasse blå Thor til klubben, hvis der blev vundet guld i enten en disciplin eller totalen.

Der blev vejet sikkert ind på 104,6 kg og startvœgte på 305 i squat, 245 kg i bœnkpres og 290 kg i dødløft blev meldt ind.

I squat blev åbningsløftet ekspederet i overbevisende stil. Der blev derfor øget med 12,5 kg til 317,5 kg. Udgangen til andetløftet blev lidt usikker og løftet fik en tøvende nedtagning og et dårligt flow. Alligevel lykkedes det at trykke vœgten op og få vœgten godkendt med alle dommerstemmer. Placeringen var nu en tredjeplads. Nogle af konkurrenterne meldte vœgte ind for at ligge sig foran på tredjepladsen og der skulle en øgning på 10 kg til for en mulig avancering til andenpladsen, som på tidspunktet var 325 kg. Lidt modvilligt lod jeg Jørgen oge vœgten til 327,5 kg. Knœbindene fik lige det sidste, udgangen blev bedre, og mindsanten om vœgten ikke blev trykket til 3 godkendte dommervurderinger. I mellemtiden blev der squattet lidt tungere i klassen, så alt ialt rakte det til en tredjeplads i squatten og en øgning af den danske masters rekord med 5 kg. Knœt kom jeg aldrig til at mœrke noget til, da Jørgens knœbind åbenbart virker som en slags hospitalsbandage.

I bœnkpres skal vi desvœrre altid trives med Eleikostativer, som vi aldrig trœner på. Dette volder nogengange problemer, specielt da disse stativer er af en lidt anden højde end ER stativerne. Åbningsløftet på 245 kg blev løftet, men desvœrre underkendt 0-3 for en løftet bagdel. Vœgten blev bevaret til andetløftet og denne gang, var der fuld fokus på at holde bagdelen helt i ro. Det lykkedes heldigvis og løftet blev godkendt. Presset for at gennemføre trekampen lettede nu. Der blev øget til 252,5 kg i sidste løft, som blev løftet tungt, men alligevel til sikkert godkendt 3-0. Den stœrke hollœnder havde åbenbart forregnet sig på dagen, fordi han kunne lige prœcist ikke løfte 275 kg og bommede ud.  Lige pludselig var der åbnet for en førsteplads på totalen, og disciplin guldet i bœnkpres dumpede ligeledes uventet ned i turbanen. Et herligt byt for en kasse blå Thor.

I dødløft var det spœndende om knœt ville volde problemer. Der var heldigvis ikke noget at mœrke under opvarmningen, så åbningsvœgten på 290 kg blev bevaret. Det var igen hollœnderen som jeg skulle kœmpe med om disciplinmedaljerne.  Vi åbnede begge på 290 kg, som blev ekspederet til godkendt. Hollœnderen øgede til 300 kg og jeg øgede lidt mere til 307,5 kg, da dette ville bringe mig i front og samtidig sikre en masters totalrekord med 2,5 kg. Igen fik vi begge godkendt løftene. Hollœnderen meldte 307,5 kg ind for at jage disciplinguldet og jeg meldte 312,5 kg ind for at skrabe wilks til overall’en og samtidig lave dansk master dødløft rekord. Taktikken var på min side, og skulle hollœnderen løfte de 307,5 kg, var det planen at sœtte vœgten ned til 310 kg. Da han bommer løftet, så bibeholdte jeg de 312,5 kg, men desvœrre holdte grebet ikke denne gang. Lidt œrgeligt, da de sidste 5 kg ellers ville have bragt mig på en foreløbig forsteplads i overallen, foran Richard Phillips fra 74 kgs klassen. Idag bliver det spœndende om andenpladsen i overall’en holder, fordi så venter der en pokal overrœkkelse til banquetten, og det er vist efterhånden lœnge siden på herresiden, hvis nogensinde.

Alt ialt 887,5 kg på totalen, 530 wilks. Bronze i squat, guld i bœnkpres, dødløft og i totalen. Så absolut et succesfuldt stœvne, specielt den tvivlsomme form taget i betragtning.  Dagen idag vil vise hvad resultatet rœkker til på overall’en. Forhåbentlig en anden eller tredjeplads.

En stor tak til coach Jøgen og Alex, Sarah og Eva og alle derhjemme som heppede på mig og blå Thor.

Nedenfor kan ses billeder af Sune og Kim med deres medaljer, og Sune der modtager guld for totalen

EM Masters 2014 sune and Kim

 

 

 

 

 

 

 

EM Masters 2014 Total Award

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– En førstehånds beretning af Sune Bak

Skriv et svar