Rapportage fra DM RAW 2013

I år gik turen endnu engang til Horsens, hvor HSF’s løftere for alvor viste klubbens farver!
Kl. 14.30 lørdag eftermiddag mødtes Sune & Sara, Jiyan, Skaarup Simon og undertegnede i HSF for at drage mod det jyske. Den stod på overnatning hos Sunes forældre for at forkorte køreturen til Horsens på stævnedagen (søndag morgen).
Sunes forældre diskede op med intet mindre end 4 retter og alskens drikkevarer.
Lørdag aften og søndag morgen blev vægten nøje kontrolleret på Sunes forældres badevægt i forsøg på at danne sig overblik over, hvor meget morgenmad der ku’ blive plads til på stævnedagen.

Stævnedag
Vi spiste morgenmad hos Sunes forældre og efter endnu et herligt måltid, kørte vi turen på ca. 30min fra skønne omgivelser til et mindre betagende industrikvarter i Horsens.

Indvejning
Den foregik i to grupper, gruppe 1 med 13 løftere herunder Jiyan, Simon og Sune samt gruppe 2 med 12 løftere heri også Skaarup.
Ikke overraskende vejede Jiyan (91,3) og Simon (92,2) problemfrit ind i 93kgs klassen og Sune ligeså i 105kgs klassen.
Skaarup måtte sande, at Sune-mor havde lidt for gode kokke-evner og første indvejning lød på 120,5kg. Der var imidlertid masser af tid for den store mand til at komme i vægt. I første omgang blev det til en kort gåtur, men grundet det kolde vejr følte Skaarup ikke rigtig, at han kunne svede på denne måde. Vi satte os ind i BMW’en og skruede godt op for varmen. Vi kørte et smut forbi Lidl og købte Hubba-bubba tyggegummi og påbegyndte operation ’spyt dig ned i vægt’. Næste indvejning kl. Ca. 10.25 sagde 120,2kg.
Skaarup følte stadig ingen tissetrang, så vi satte os tilbage i bilen, denne gang med ekstra mange jakker og en spytbakke. Kl. 10.55 sagde stævnevægten 119,95kg og Skaarup var klar til krig! Da Skaarup lå i 2. gruppe (start ca. Kl. 12.55) var der masser af tid til at tanke depoterne op med vand og drikke inden første squatrunde.

Squat
Gruppe 1.
Første HSF-løfter i ilden var Jiyan. Startvægten sagde 180kg. Jiyan mistede balancen og kom forover, spotterne hjalp ham ganske fint. Jeg meldte 180kg til 2. Forsøget.
Simon startede ligeledes på 180kg, vægten blev løftet overbevisende.
Sunes startvægt hed 230kg, den blev løftet i vanlig dyb og overbevisende stil. Godkendt 3-0. Vi meldte 243kg til 2. forsøget, ny dansk senior rekord i 105kgs klassen.
Jiyan’s 2. Forsøg blev et halvtungt løft. Vi blev enige om 192,5kg til 3 forsøget
Simon løftede 195kg i 2. forsøget – det blev underkendt, da Simon gik ind med vægten lige før overdommeren havde givet Rack signal.
Til Sunes 2. forsøg bliver stemningen i salen løftet en smule. Til trods for en langsom eccentrisk fase løftede Sune vægten og fik sin første Danmarks rekord i hus.
Jiyan fik ny PR med 2,5kg i 3 forsøget, et solidt tungt løft. Der var ikke til mere på dagen.
Simon squattede 205kg med lidt overskud og fik ny squat PR med 5kg.
Vi har meldt 250kg til Sune i 3. Runde og samtidig 1 gruppes sidste benbøj. Sune havde et super spændingsniveau og var mere bestemt i sin nedgang end på 2 forsøget. Sune fik de 250kg godkendt 3-0 og samtidig en ny forbedring af egen danske rekord med 7kg.

Gruppe 2.
Vi havde valgt en konservativ squat-strategi med Skaarup, hvilket lykkedes perfekt. Skaarup bragede 230kg op i første forsøget. 2. Forsøget var også et ganske fint løft på 250kg. Vi meldte 265kg til 3. forsøget og samtidig DM’s tungeste squat. Med fin opbakning fra salen og en godt tændt Skaarup, lykkedes det ham at bøje vægten. Et tungt løft og ny PR med 2,5kg. En passende vægt på dagen.

Bænkpres
Jiyan lagde ud med 120kg, et halvtungt løft. Vi meldte 125kg til 2. Forsøget. Simon bænkede 140kg som sin åbner i meget fin og let stil. Sune bænkede ligeledes sit 1. Forsøg på 175kg let.
Jiyan bommede sit 2. Forsøg på 125kg, den blev presset ned mod navlen og han ku ik komme igennem sit sticking point.
Grundet det gode 1. Forsøg af Simon smed jeg ham på 150kg i 2 forsøget, han løftede den og dermed PR med 2,5kg. Sune nappede 182,5kg i overbevisende stil i sit 2. forsøg.
Jiyan gav de 125kg et nyt forsøg, men vægten var for tung. Simon failede sit 3 løft på 155kg, der manglede noget tro på egne evner, den kom ikke langt fra brystet.
Sune stod endnu engang for 1. Gruppes tungeste løft. Sune havde insisteret på 187,5kg til 3. forsøget. Undertegnede havde forsøgt at presse ham til 190kg. De 187,5kg blev løftet overbevisende, dog en smule tungt i sticking pointet.

Gruppe 2.
Skaarup lagde ud med 190kg i sit første forsøg i bænkpres. Det var ganske let løft og vi gik derfor på ny PR og samtid ny danske rekord. Skaarup bænkede 202,5kg i 2. forsøget og fik sin første danmarks rekord i hus.
Det lykkedes ham også at presse 205kg, men desværre blev rekorden underkendt pga. løftet røv. Endnu engang var det en Hvidovre løfter, som lukkede for disciplinen med det tungeste løft.

Dødløft
Jiyan løftede 210kg som sin åbner, et udmærket løft. Vi meldte derfor 230kg til 2. løft. Simon åbnede let på 250kg. Sune fik sine 270kg underkendt pga. nedadgående bevægelse. Sune insisterede på at beholde vægten på 270kg for ikke at risikere at smide sit flotte resultat væk og samtidig muligheden for at lave VM-krav.
Jiyan virkede beslutsom og tændt på sit 2 forsøg, men vægten var for tung på dagen. Han stod 3. Forsøget over.
Vi havde meldt 270kg på til Simon for at sikre ny total PR og samtidig for at se hvordan formen så ud. Det var et halvtungt løft og lidt bekymrende med tanke på en eventuel danmarks rekord i dødløft. Sune løftede let 270kg i sit 2. forsøg og sikrede samtidig en ny dansk total rekord med 7,5kg.
Jeg meldte 290,5kg på til Simon i et forsøg på at vække den sovende bjørn; et løft der ville give en 2. plads foran Thomas Busted samt ny dansk dødløft rekord. Med god opbakning fra salen gik Simon til vægten, han fik den desværre kun lige over knæet, men ingen tvivl om, at Simon går målrettet efter rekorden igen til TSK-cup.
Vi havde meldt 282,5kg til Sune i 3. forsøget, hvilket ville sikre Sune VM Raw kravet samt endnu en ny dansk total rekord. Sune lavede et fint løft og jeg vil skyde hans gode dødløft form til at ligge helt oppe omkring 295kg på dagen. Sune skal nok få dødløft rekorden på 285kg i 105kgs klassen, hvis han vælger at stille op til et raw stævne senere på året.

Gruppe 2 afsluttede årets DM Raw i Horsens.
Skaarup havde oprindeligt bedt sin startvægt ændret til 260kg, men da jeg var godt stresset som enlig coach til 4 løftere, lavede jeg en fejl og fik ikke ændret vægten fra 250kg til 260. Det viste sig at være en god ting.
Skaarup løftede let 250kg og vi gik på 285kg i 2 forsøget for at sikre sig stævnets ’bedste løfter’ på point foran Sune. Skaarup fik sit 2 forsøg og slog dermed Sune med ca. 1,3 point. Men det var ikke nok for den store stærke viking. Jeg meldte 290kg på som sidste forsøg, hvilket ville sikre ham ny danks total rekord i 120kgs klassen. En forbedring af Henrik Sørensens rekord med 2,5kg. Skaarup fik løftet godkendt og dermed ny dansk total rekord samt personlig total rekord med 10kg.

Opsummering
Jiyan ramte desværre ikke helt dagsformen, men til trods for dette lykkedes det ham alligevel at lave ny PR i squat. Godt gået!
Simon ramte en fin form undtagen i dødløft, men den danske rekord står snart for skud!
Sune var ganske enkelt sine konkurrenter overlegne og viste med sine danske rekorder, at han er Danmarks bedste 105kgs løfter i raw såvel som fuldt udstyr. Sune blev 2. Bedste løfter på point foran Martin Faber på 3. pladsen. Tillykke Sune!
Med den nye raw total rekord af Skaarup og dermed en detronisering af Henrik Sørensen, kan Nicolas Skaarup med rette kalde sig den nye Mr. RAW (med forbehold for alltime bedste raw…). Skaarup er ubetinget den stærkeste raw løfter herhjemme på kg total. Med sine ca. 435,4 willks point er han samtidig den bedste raw løfter på point. De 435,4 point er det 5 bedste raw resultat nogensinde kun overgået af Henrik Sørensens tidligere meritter.

Der skal lyde en stor TAK til Sunes forældre for gæstfrihed og forplejning! HSF sætter stor pris på jeres generøsitet og fine madkundskaber!

Forfattet af årets travleste DM coach
Daniel Vetö

Skriv et svar