Portræt af Tobias Bertram Petersen

TobiasPortraet

Tobias bænker

Tobias Bertram Petersen
Jeg er en årgang 97’ og er 18 gammel og går på gymnasie på Borupgård gymnasium.  Ved siden af mit studie arbejder jeg i fakta for at tjene lidt penge ved siden af SU’en.  Jeg er meget glad for at læse og gå i skole. Har tidligere brugt en masse tid på fodbold.
I styrkeløft, har jeg tidligere været i -83 og -93 kilos klassen, men har nu fundet mig til rette i -105 rå. I -93 har jeg nogle danske sub-junior rekorder i squat, bænk og dødløft, hvilket jeg er meget stolt af. Nu hvor jeg er blevet junior, vil jeg prøve at se om jeg ikke kan sætte nogle junior-rekorder. Det langsigtede mål er, at blive stærkere og sætte rekorder.  Jeg har trænet 3 – 3½ års tid, med fokus på at få noget muskelmasse på i starten. Jeg begyndte at dyrke styrkeløft for 2½ år siden og fik licens for 2 år siden i HSF. Det passer med, at jeg startede i HSF for 2½ år siden og er blevet hængende i klubben lige siden.
Målet i starten var at blive større, at få større muskler. Jeg begyndte med styrkeløft, fordi jeg synes det var sjovere at løfte tungt. Så vil jeg gerne se hvor stærk jeg kunne blive og så fangede det mig bare.  Efter jeg var begyndt at træne, faldt jeg over nogle gamle videoer af Sune og Skaarup der trænede nede i HSF. Så gik jeg på Styrke.dk for at finde nærmeste klub og valget var mellem HSF og en anden klub. Jeg fik arrangeret en prøvetræning nede i HSF, inspireret af videoerne. Jeg tog herud, blev fanget af stemningen i HSF og fandt det naturligt bare at komme igen i klubben og få min licens her.
Jeg har altid godt kunne lide 3 kamp og varianter heraf, hvor jeg til at starte med var særlig glad for squat. På grund af skadesproblemer er fokus rykket over i dødløft, hvor jeg er i stand til at løfte tunge vægte, mens jeg får styr på skadessituationen. Mit bedste dødløft er en 8’er på 220 med bælte og straps, men til konkurrence har jeg dog kun lavet 230, men det så også i -93. Bedste konkurrence squat er på 200.5, hvilket er en dansk sub-junior rekord i -93. Mit langsigtede mål er at blive så stærk som muligt, uden det kompromittere min skole og sociale liv og gerne nå at dødløfte 300 rå, hvilket er mit store mål. Men i øjeblikket arbejder jeg meget med teknikken i squat, så jeg igen kan træne problemfrit og få smidt noget muskelmasse på mine lår. Udover det vil jeg gerne bruge mere tid på min mobilitet, så skader kan undgås i fremtiden.
Jeg synes det bedste ved HSF er stemningen og kammeratskabet, alle er velkomne og det er et rigtig fedt sted at træne. Atmosfæren i klubben er noget jeg er rigtig glad for og gør at jeg bliver ved med at komme at tilbage.

Skriv et svar