Portræt af Simon Dejgaard Jensen

Simon efter at have lavet dansk dødløft rekord

Simon Dejgaard Jensen

Født i 1986 og jeg er pt. i 93 kg klassen hvor jeg nu ligger på ca. 89 kg, så jeg har lidt at give af det næste stykke tid.

Jeg begyndte med at motionstræne i et center som 16 årig. Jeg fik et program at træne efter, men stille og roligt faldt alle de små øvelser ud og jeg fokuserede på basisøvelserne. Det var ligesom dem der faldt bedst for mig, og styrken var det jeg gik mest op i. Da jeg var færdig med gymnasiet og skulle flytte herind til byen, var det mest naturligt for mig at finde en styrkeløfter klub. De måtte da vide hvordan man blev stærk i de her øvelser, og så fandt jeg Hvidovre i 2005. Og så er det ellers gået stille og roligt fremad lige siden. Først bliver man pillet helt ned, og så bliver man bygget op igen med teknik osv.

Det var tydeligt da jeg kom herned, at dødløft lå bedst til mig, dernæst bænk og så kom squatten lidt efter. Squatten er nu kommet godt med, og det er så den der hjælper mig til at dødløfte. Så det er squatten der har mest fokus, selvom det er dødløften jeg er klart bedst i.

Mine resultater indtil nu: i den gamle 82,5 kg vægtklasse slog jeg en 20 år gammel junior rekord ved at dødløfte 287,5 kg i udstyr. Det var for mig det største løft indtil da. Det var også mit sidste år som junior, og min sidste chance for at få den rekord jeg havde kigget på i et par år. Der var nerver på, men det gik som det skulle.

Siden har jeg fortsat uden udstyr, og har ”bare” fokuseret på at blive stærkere. Jeg har dødløftet 270 kg i 82,5 kg klassen, 280 i 93 kg klassen og 290 til Ligaturneringen, også i 93 kg klassen. Alt sammen raw. Jeg har løftet 200 i squat og 140 i bænk i trekamp. Og så har jeg bænket 147,5 kg i enkeltløft.

Ambitionen er bare at blive stærkere, og at kunne blive ved at dyrke denne her sport i det lange løb. Vægtklassen det næste stykke tid bliver nok 93 kg. Bliver jeg tungere skal resultaterne også kunne følge med.

 

Skriv et svar