Portræt af Morten Boysen

Morten squatter

Morten squatter

Jeg har lige startet nyt arbejde som research architekt (IT) i et firma der hedder Milestone Systems, og nu er jeg fyldt 22 for elvte gang, så det er vel 1979 jeg er født i. Så min aldersklasse er Senior, men jeg ved egentligt ikke hvilken vægtklasse jeg ligger i, men jeg vil gætte på at jeg vejer 85 kg eller sådan noget. Jeg har aldrig trænet så meget for at stille op, men det kan være det ændrer sig.

Jeg har egentligt været medlem her nede i snart 10 år. Jeg kom herned første dag sammen med Ronnie, hvor vi faldt over stedet her på motion-online.dk. Vi spurgte Jacob Prehn og han inviterede os herned, så Ronnie og jeg startede hernede samme dag. Jeg har så lidt af det at det at blive god til styrkeløft og også mange andre styrkebaserede sportsgrene er manglende konsistens i træningen. Man skal ikke holde lange pauser, og jeg var rigtig god til at træne i en 2-3 måneder, og så holde 2-3 måneders pause. Det var ikke så heldigt for træningen. Og for et par år siden blev jeg lidt træt af det, og gik i gang med crossfit i stedet for.

Men jeg savnede at løfte tungt igen og gik i gang igen her for 5 uger siden. Og jeg besluttede også én gang for alle, at jeg ville lære at squatte ordentligt. Og så tænkte jeg hvilket bedre sted at gå ned end Danmarks bedste styrkeløfter klub? Der er jo ikke noget bedre sted hvor folk kan lære mig at squatte. Så det var genkomsten i bund og grund.

Og helt oprindeligt, hvorfor gik jeg i gang med styrkeløft? Jeg havde trænet i nogle fitness centre og nogle andre steder. Jeg tror igen det var et spørgsmål om, hvor er de bedste henne, og det var hernede. Det er altid godt at træne sammen med de bedste, både for motivationen, og så er der nogle der kan lære dig noget ordentligt. Hvis man render rundt i et kommercielt træningscenter er det mere rygter end viden det nogle gange handler om, hvordan man skal træne og hvad er den rigtige måde at gøre tingene på. Jeg har altid gået op i at gøre tingene på den rigtige måde. Man kan lige så godt lære det ordentligt første gang. Det gjorde jeg så desværre ikke med squatten, så det er jeg gået i gang med nu. Jeg gør mit bedste.

Så savnede jeg også klubben. Der er et fantastisk sammenhold. Man kan også løfte tungt til crossfit, men det er dét man laver, det synes jeg er federe. Jeg kan godt lide stemningen, alle træner seriøst, selv dem der ligesom jeg ikke konkurrerer så meget. Alle træner styrkeløft hernede.

Angående resultater har jeg kun været til et stævne. Det var et Liga stævne hvor jeg squattede. Jeg kan ikke engang huske hvad jeg fik, men jeg tror jeg gik ind på 85 kg bare for at få et godkendt løft, og så endte jeg på en 115-120 kg.

Mine sportslige ambitioner – jeg ved ikke om jeg har nogle specifikke målsætninger, men jeg kunne godt tænke mig at komme op og squatte en 150 kg, et stykke over 200 kg i dødløft og omkring en 120 kg i bænkpres. Det er nok realistisk med min kropsbygning. Så vil jeg være en glad mand. Det kunne også være sjovt at stille op til raw stævner. Jeg bliver nok aldrig udstyrsløfter. Jeg bliver jo aldrig Danmarksmester, men derfor er det super sjovt at stille op alligevel og gøre det så godt som jeg kan.

Skriv et svar