Portræt af Martin “Sneglen” Larsen

Sneglen udfører "Hitlers hund"

Sneglen udfører “Hitlers hund”

Martin Larsen

Sneglen – ind imellem også kaldet Martin Larsen.

Jeg er født i 1966 og har arbejdet hos DSB i 28 år, og arbejder i dag som vagthavende driftsleder og råder over al trafik i DSB. Så det er min skyld! Det er mig der bestemmer hvilke tog der skal aflyses – selvfølgelig ud fra nogle gældende regler.

Lige nu er jeg Masters løfter, og er i 105 kg klassen. Men da jeg startede var jeg i 82,5 kg klassen (de gamle vægtklasser), og så blev jeg tungere og tungere. Og det er arbejdets skyld alt sammen! Hver gang jeg kom ind og fik kontorjob og blev mere stillesiddende, så blev jeg tungere og tungere. Da jeg gik og rangerede med togvogne vejede jeg 80 kg.

Fra jeg var 12 trænede jeg bodybuilding derhjemme med nogle håndvægte som min far der var smed havde lavet. Da jeg blev 15 kunne jeg melde mig ind i et center, og så trænede jeg bodybuilding i 10 år godt og vel. De sidste 4 år var sådan lidt for sjov. Men jeg har altid trænet tungt. Så flyttede jeg til København på et tidspunkt og trænede i et center der. Ham der havde det, han var styrkeløfter og så kunne han jo se at jeg var stærk og var god at træne med, og så begyndte vi at træne lidt sammen. Så flyttede jeg til Valby og begyndte at træne der. Så købte han også det center og så trænede vi sammen der. Og han fik mig så ind i styrkeløft.

Jeg havde hørt om styrkeløft inden da i løbet af min bodybuilder karriere, og der var også nogle der sagde jeg skulle stille op, men det blev aldrig til noget. Jeg undersøgte det aldrig nærmere. Men når jeg nu trænede sammen med en styrkeløfter, var det jo nærliggende. Det var for øvrigt Steen Wissing, og han løfter stadig i en alder af midt i 60erne. Still going strong.

Og så har jeg trænet styrkeløft lige siden. Jeg kan godt lide det der konkurrenceelement hvor man prøver sine kræfter af overfor andre og overfor én selv. Og så det sociale samvær der er, det var også helt anderledes end jeg vant til i bodybuilding. Jeg fik en masse gode venner med samme interesser. Og så elsker jeg at træne, og har trænet i over 30 år nu. Jeg kan bare ikke lade være.

I styrkeløft har jeg vundet 3 senior DM og en 5-6 Masters DM, jeg kan smart ikke huske det, men der omkring. En 6-7 Sjællands Mesterskaber har jeg også vundet og nogle TSK Cup, dengang det hed Copenhagen Cup. Og jeg har været på Landsholdet, men som senior kunne jeg ikke gøre mig gældende. Som Masters har jeg også været med til nogle EM og et par VM også.  Det er lykkedes mig at få en Bronze medalje i squat til et EM. Den er jeg faktisk rigtig glad for! Jeg squattede 290 kg i 100 kg klassen, og det var inden vægtklasserne blev lavet om.

Mine ambitioner er selvfølgelig stadig at stille op til stævner. Jeg vil gerne stille op til internationale stævner og gøre mig gældende dér. Jeg synes det er sjovt, og det er også meget mere socialt når det er de der Masters stævner i forhold til Senior stævnerne. Dér snakker man sammen, og det er en god måde at mødes på med ligesindede. Og de giver den gas, men man kan også sidde og hygge sig og snakke. Jeg synes virkelig det er sjovt at være med til de stævner, også fordi man så er sammen med en hel flok fra Danmark, andre Masters løftere. De ture jeg har været med på har været rigtigt hyggelige og sjove. Det er min ambition at jeg stadig kan være med der. Prøve at give den gas, få trænet og passe det ind i familieliv og det hele.

Skriv et svar