Reportage fra SM 3 kamp

SM stævneberetning

Første mand i ilden til de sjællandske mesterskaber i styrkeløft var Nick. Nick løftede raw eller WAR som formanden siger. Nick vejede ind på tynde 73.00, var i godt humør og gik straks i gang med at spise efter indvejningen. Nick har ligget i -74 i et par uger efterhånden, men i fremtiden vil han nok konkurrere -83, så han ikke er sulten hele tiden. Nick åbnede lidt halvtungt på 117.5. Han fik at vide at det skulle han gøre bedre og næste løft var der mere smæk på, om end dybden blev cuttet lidt. Således blev 125 også klaret. Sidste løft på 130 var med bedre dybde og efter en god fight kom denne også op. Men nu var dommerne utilfredse. Den ene dommer sad nærmest bag løfteren og var ikke i stand til at vurdere dybden særligt overbevisende, hvortil dommeren konsekvent gav underkendt hvis dommeren var i tvivl. Flere tilskuer og andre løftere kunne ikke forstå hvorfor løftet blev underkendt, men det blev det. Op på hesten igen og videre til bænk, hvor Nicks træning har kørt godt.
Her løftede Nick først 112.5 og derefter 120 i flot stil. Nick fortalte der ikke var så meget saft tilbage i brystet, så det var ikke i dag at de 2 røde skulle løftes. Vi forsøgte os på 122.5, men efter en god lang fight måtte Nick opgive at løfte på den. Sidste øvelse er i trekamp, er som bekendt dødløft, og her fyrede Nick en parade af lotte løft igennem. Først blev 135 løftet overbevisende nemt og derefter fik 145 samme tur. Vi diskutere lidt om han skal på 155 eller 150. Vi vælger 150 og vægten bliver løftet med overbevisende stil. Der havde også været til 155 i dag. Total set klarer Nick 395 kilo i totalen, på en dag med lidt modgang i squat. Godt løftet!
Anden og sidste mand i ilden er Carsten, som skulle have sin styrkeløft debut. Carsten løftede også rå og vejede ind på tynde 113.40. Da Carsten havde fået besked på at spise godt op til stævnet, må han enten have ladet være med at lytte eller lide af anoreksi, da han ikke vejede så meget som det var meningen. Carsten startede let på 142.5 og viser at han squatter med flot dybde, hvilket også skulle gøre sig gældende til de andre forsøg. Og således bliver først 155 og derefter 162.5 sendt samme vej. Herefter bænk, hvor Carsten først kaster 125 op, derefter 135. Til sidste vægt vælger vi 142.5 for at få en lille pr, da Carsten har bænket 140 touch-n-go til træning. Denne vægt bliver også trykket, med signaler denne gang. Desværre glemmer Carsten at holde røven i bænken, og løftet bliver korrekt underkendt. Der er visse folk der mener at trekamp først starter når stangen rammer jorden, og efter i dag, så er Carsten nok af samme overbevisning. Han startede hvert fald let på 195, derefter fik 210 samme tur. Vi besluttede at øge til 225, hvilket er 15 kilo over Carstens bedste dødløfte og denne fik også samme tur, om end en kende tungere. Der er vist ingen tvivl om at Carsten nok skal få et stort dødløft og flot af en debutant at løfte så flotte kilo. Herefter var begge atleter pænt trætte, hvilket nok kan ses på nedenstående billede fra efter medalje overrækkelsen.

Medaljer til Nick og Carsten til SM 2017

Medaljer til Nick og Carsten til SM 2017

Skriv et svar