Reportage fra 2. runde af divisionsturneringen

I dagens anledning gik turen til Næstved, der i samarbejde med Rødby stod for arrangeringen af anden ligarunde i divisionsturneringen. Hele herligheden fandt sted i et rummeligt Scala fitnesscenter.

Vores tredjehold, der stiller op i udstyrs kategorien, men som i dag alle løftede uden udstyr, bestod af debutant Steffen Jacobsen i squat, næsten debutant Morten Boysen i bænkpres og debutant Mathias Nielsen i dødløft. Steffen startede noget nervøst med en ellers nem åbner på 180, der kom forover på vej op, så han måtte tage et skridt frem og redde vægten. Op på hesten igen med Steffen, og en noget mere kontrolleret nedgang på vægten sikrede et nemt og sikkert løft. Steffen er jo i fin form, så uden tøven blev 205kg bestilt, og den kom også op i fin stil, og kunne næsten have været et åbningsløft.

Morten lagde ud med nemme 100kg i bænkpres, og øgede til 107,5, som også kom godt afsted. Morten ville have 112,5, men den blev desværre for tung af 2 omgange, da Morten fik bevilliget et ekstra løft pga. en spotter rørte vægten første gang.

Kun 16 årige Mathias tog sig af dødløften, og løftede kg der er absolut uden for rækkevidde af normale 16 årige. Det blev til 3 godkendte løft, hvoraf sidsten lød på hele 205kg.

 

For RAW holdet (har i lagt mærke til RAW  er WAR stavet bagfra, og næste lyder ens ???) løftede Jiyan Mandrup (Gösta Pöllovic) i squat, Nicolas Skaarup i bænkpres og Simon Dejgaard i dødløft. Jiyan startede med at vise gode takter her inden DM Raw om 2 uger, ved at køre 3 solide godkendte løft hjem. Den sidste på 207,5 var en lille personlig rekord.

Skaarup havde på forhånd ikke den bedste optakt, da han var blevet ramt af en madforgiftning dagen i forvejen, og kastede op på turen ned til Næstved. Indvejnings vægten på sølle 115,8kg vidnede også om en bamse i problemer. Styrken var dog pæn alt taget i betragtning, og Skaarup åbnede sikkert på 175, så blev det til 185 i anden og 190kg i sidste. Alle løft blev godkendt, og der var lidt overskud.

Simon tog sig som sædvanligt kyndigt af dødløften, og selvom hans løft ikke er kønne, bliver flyttet mange kg. Lemmedaskeren med den udfordrede motorik fik leveret 3 godkendte løft, hvoraf det sidste lød på 285 – kun 5kg fra den danske rekord. Der er således lagt i kakkelovnen til et spændende dødløft opgør til DM Raw.

For førsteholdet med udstyr var det formand Marc Larsson i squat, Sune Bak i bænkpres og Louis Preuthun i dødløft. Marc lagde forsigtigt ud med 265kg i squat, og for første gang nogensinde, hørte jeg formanden sige “ikke strammere” om knæbindende. Det skyldes dog desværre ikke mine rouladers guddommelige styrke, men nok nærmere det dejavu der var ved at han skulle ind på platformen til de samme dommere, der sidste runde underkendte 2 ud af hans 3 forsøg. Det skulle dog vise sig at gå helt fint, da formanden fik 3 forsøg godkendt og 9 hvide lamper. Det var helt uvirkeligt, og hele lokalet var lamslået ovenpå oplevelsen, men formanden havde rent faktisk leveret 9 ud af 9 mulige hvide lamper i squat. Som en sidebemærkning kan der indskydes, at han fik 285kg godkendt i tredjeforsøget, efter han havde lavet 275kg i anden.

I bænkpres tog Sune det stille og roligt, og løftede i en løs trøje. Åbneren på 220 gik fint, det samme gjorde andenforsøget på 230, og sidsten på 240 blev såmænd også godkendt. Man må bare sige at Sune er dygtig til at få nogle gode kg ud af selv løse trøjer.

Louis skulle lukke ballet for Hvidovre, og lagde ud på sølle 230kg, der mest af alt lignede noget der burde være holdt ude i opvarmningen. Der blev hældt yderligere 30kg på til andenforøget, så Louis nu skulle ind på 260, og de så faktisk også rigtigt lovende ud. Louis følte nok de virkede endnu mere lovende end os andre da han ville på 287,5kg. Der blev debatteret lidt, og jeg smed en seddel på 280kg inden debatten var afsluttet. Dette kunne ikke ændres, da det kun er en almindelig divisionsturnerings runde, så vi holdt fast i de 280kg. Det skulle vise sig at være heldigt, da det var der lige kunne slæbes op på dagen.

En førstehåndsberetning af Jacob Prehn

Nedenstående viser dagens sidste løft af Louis Preuthun, og mig selv der råber ham ind i hovedet

Lous Preuthun dødløfter 280kg til anden runde af divisions turneringen

Lous Preuthun dødløfter 280kg til anden runde af divisions turneringen

Skriv et svar