Portræt af Nicolas Skaarup

Skaarup fejrer endnu et tungt løft

Skaarup fejrer endnu et tungt løft

Nicolas Skaarup

Født 1985, har arbejdet som kølemontør i 10 år.

Jeg løfter i -120 kg klassen og er senior løfter.

Jeg dyrker styrkeløft fordi jeg godt kan lide det. Jeg kan godt lide at presse min krop på den måde – jeg synes det er fedt at man kan se noget progression i sin træning, og at man hele tiden kan udvikle sine løft og sin teknik.

Det startede med at jeg trænede i et almindeligt center og jeg havde god styrke i forhold til de andre, så hvorfor ikke prøve at konkurrere i det? Så henvendte jeg mig i styrkeløftklubben VK Ares i Rødovre hvor jeg blev taget godt imod. Så kom jeg stille og roligt ind i sporten da jeg var omkring 18 år, og så har den bare kørt lige siden. Der har selvfølgelig været nogle pauser undervejs og i nogle perioder har jeg været mere seriøs end andre. Det er først indenfor de sidste 3 år at det er blevet rigtigt seriøst for mig. Da jeg var lidt yngre gik jeg ikke helt så meget op i det. Da var det mere motion og hygge.

Jeg er nu rykket til Hvidovre, for der er mere fokus på styrketræningen. Jeg har også brug for konkurrence i lokalet, hvor det ikke kun er mig der står og løfter de tunge vægte. Og her i Hvidovre er der også mange andre der løfter tungt, og det er godt for motivationen.

Jeg løfter primært raw nu. Jeg bryder mig ikke så meget om udstyr. Det er blevet for godt. Jeg synes at styrkeløft det er styrke, det er ikke hvor god du er til at udnytte en dragt – det er hvor stærk du er. Selvfølgelig er det også en teknisk sport, men det kan ikke være rigtigt at du er stærkere raw end nogle løftere og så kan de slå dig i udstyr. Derfor gider jeg ikke udstyr mere.

Mit bedste squat indtil nu er 262,5, 200 i bænkpress og 285 kg i dødløft – det er mine bedste stævneløft.

Af sportslige ambitioner kunne jeg godt tænke mig at være i top-5 til et VM på et tidspunkt ude i fremtiden. Og målet indenfor de nærmeste par år er at runde de 800 kg i totalen. Lige nu er min bedste total 747,5 kg, så de 800 burde være muligt indenfor de næste par år.

Skriv et svar