Reportage fra SM 3 kamp

Til SM 3 kamp stillede HSF med 2 løftere – formand Marc Larsson i 93kgs klassen og Sune Bak i 120kgs klassen. Det skal dog siges Sunes nøjedes med a t veje ind på lige over 105kgs grænsen, da han skal til VM om 4 uger i netop 105kgs klassen.

Der var 3 grupper, og da de skiftedes hele vejen igennem dagen, var alle atleterne i gang i virkelig mange timer. Her skulle formandens evne til at indtage tarvelig ædelse vise sig at komme ham til gode, da han dagen igennem holdt et meget højt energi niveau og leverede varen i alle 3 løft. Squatten startede dog skidt med først et løft der var en del over vandret, og dernæst et løft der dog var tættere på, men slet ikke dybt nok. Formanden valgte dog bare at høvle 15kg mere på åbneren, så der nu var 290kg i stedet for de 275, som åbenbart slet ikke var nok til at trykke den almægtige formand under vandret. Det hele så straks langt bedre ud, og løftet blev godkendt 3-0.

I bænken var formanden på pletten fra start – måske alle de tarvelige chokolade barer samt en lind strøm af kaffe, Red Bull og Powerrade nu havde sin indvirkning ? Noget kunne tyde på det, for formanden leverede 3 godkendte løft, hvoraf det tungeste lød på 177,5.

Da formanden skulle ind til dødløften var det egentlig afgjort at han skulle hjemtage guldet i vægtklassen, men samlet set, lå han nummer 3 på point, efter Sune og TSKs Morten Rasmussen. Formanden nægtede at lade en fra Tårnby slå ham på point, så 3 flotte løft blev leveret, og hele salen var med på finalen –  formandens 300kgs dødløft.

Sune brugte stævnet som et trænings stævne op til VM om 4 uger, og havde som sådan ikke decideret trænet op til at toppe til stævnet. Således var Sune lidt uvant med de tunge kg og squat udstyret, så han nøjedes med åbneren på 310, da han ikke ville presse citronen for meget. Undertegnedes roulader takkede ydmygt for at være dem nådige, da det allerede var begyndt at blive hårdt efter at have lagt 3 sæt på i opvarmningen. Ydermere var der en klam fugtig varme, da Rødbys lokaler var stuvende fulde, så det var ekstra hårdt at være hjælper.

Bænken plejer jo at være Sunes hofdisciplin, og i dag skulle det også forholde sig sådan. Sune blev ellers presset lidt af en sløv overdommer på førsteforsøget på 235, da han fik en meget lang pause både inden start signalet og inden pres signalet.  Det skulle dog ikke forhindre ham i at levere et godkendt løft. På andenforsøget fik Sune nogle mere nådige signaler, og de 242,5 blev løftet meget overbevisende. Sune prøvede at snige sig udenom et tredjeforsøg, men til sidst blev han overtalt til at gå på 250. Også denne blev løftet nemt, men Sune kom dog til at løfte røven undervejs, så den blev desværre underkendt. VM formen ser dog ikke ud til at være langt væk.

Dødløften så god ud, og Sune valgt 2 sikre løft på først 290 og dernæst 305. der er ikke andet end at sige end at den ser fin ud her en lille måned inden det går løs ved VM.

Alt i alt kan der gøres status over en god dag med 2 HSF løftere som nummer 1 og 2 på tværs af vægtklasserne. Nedenfor kan de HSFere i ses i midten af billedet mens de tiljubles af hele Rødby og omegn

SM3kamp_overraekkelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Jacob Prehn

Skriv et svar