Reportage fra Divisionsfinalen 2014

kl. 0715 lørdag morgen og turen mod divisionsfinalen begynder for Louis, Jiyan og jeg. Vi tager færgen over, så der er mulighed for at spise buffet undervejs samt strække benene. Jiyan får spist både æg, rundstykker med smør, honning og nutella og endda den famøse juniorburger. Da der ingen vægtgrænse er i divisionen, er han rolig og regner med at veje ind på 98kg.
Vi lander i Aalborg kl. 1130, hvor Skaarup noget utålmodigt står og venter på os. Han har kørt med Emil Therkelsen fra KSK derover. De er direkte konkurrenter, og er af uvisse årsager endt med at ‘sulte’ sig begge inden indvejningen. Emil er allerede kørt efter cheeseburgere til dem begge, hvorfor Skaarup skynder lidt på os.

Jeg vejer ind på 89,4 kg. Skaarup er heller ikke så tung og vejer ind på 115,25 kg. Til Jiyans store overraskelse vejer han også let ind på 94,7 kg, hvilket tyder godt for hans point.

Stævnet går hurtigt i gang og Jiyan er første mand i ilden. 200kg i første forsøg bliver løftet nemt, og der bliver bestilt 215 i andet. Dårligt teknisk løft og der skal kæmpes en del på dem. Der bliver bestilt 220 i sidste. Jiyan opper sig gevaldigt og laver et tungt, men ellers flot løft. For at bevare spændingen i konkurrencen vælger Jiyan dog at gå ind med vægten, inden der bliver givet racksignal, hvorfor de underkendes.

Vi ligger på 3.pladsen efter squatten.
Skaarup startede på 190kg, som løftes rimelig nemt. Der bliver øget til lidt konservative 195kg, som dog bliver ret tunge. Der øges til 197,5 for at komme foran Emil fra KSK, men de bliver desværre for tunge på dagen.

Efter bænken har vi avanceret til 2. pladsen.
I dødløften starter jeg på 250 kg, som bliver løftet rimelig let. Der øges til 275 kg, for at presse konkurrenterne lidt op. De 275kg bliver også løftet, men er noget tunge. Herefter begynder taktikken, og da pointskærmen er gået ned, bliver lommeregner, papir og blyant fundet frem. 2 pladsen er sikret og der er mulighed for at vriste 1. pladsen fra Aalborg. Tredjeforsøget står mellem alt fra 277,5kg til 287,5 kg. Aalborgs løfter får sit sidste løft, og vi bliver nødt til at bestille 287,5kg. Jeg giver den et forsøg, men den er desværre for tung på dagen.

Det bliver til en samlet 2. plads i RAW divisionsfinalen. Vi får dog lidt flere pokaler med på vejen, da vi i divisionsturneringen (de indledende runder inden finalen) modtager en 3. plads i RAW delen samt en 1. plads i udstyrsdelen.

Herefter fejres der 25 års jubilæum for Aask med helstegt pattegris, øl, snaps og is med Oreotopping. Da juniorer selvfølgelige skal have deres 11 timers søvn, afleverede vi Jiyan på vandrerhjemmet inden mig og Louis kiggede ind til Aalborg i nogle timer. En lang men hyggelig! dag.

Alt i alt et godt stævne, som gik over forventning. Vi var noget overraskede over, at vi havde en chance for at kæmpe med om førstepladsen, da både mig og Skaarup ikke var i form, og Jiyan kom med på et afbud.

– En førstehåndsberetning af Simon D. Jensen

Nedenfor et billede fra præmieoverrækkelsen

DivFinale2014

Skriv et svar