Rapportage fra TSK Raw

På andendagen til TSK Cup var HSF bedre repræsenteret end på udstyrsdagen. Således stillede vi op noget der må være et rekordhøjt antal løftere, der alle leverede varen på dagen.

De første der skulle i kamp var Daniel Vetö og Louis Preuthun i 83kgs klassen. Daniel havde ikke helt dagen i squat og fik desværre kun sit åbningsløft på 150, mens PR forsøget på 162,5 var lidt for tungt. Louis var tilgengæld forrygende kørende i squatten, hvor han efter at have SLÆBT 195 op i sit andenforsøg, og egentlig ville springe over sit tredje løft over, alligevel gjorde et forsøg på de magiske 200. Det skulle vise sig at være en god idé, da de lige netop blev klaret af patronen, der kunne notere dagens første personlige rekord. De 2 skulle fortsætte med noget bænkpres, og her leverede Daniel 3 godkendte løft, hvoraf de 95 var tungeste løft, og også ny PR. Louis kunne ikke helt følge op på squatten, og måtte således nøjes med 2 godkendte løft, og ”kun” få 140kg med videre. Louis stod over sit tredje forsøg.

I dødløften plejer begge at være godt kørende, og det var de også i dag, hvor Daniel leverede 3 flotte godkendte løft med serien 190,200 og 210. Louis fik hele salen med, efter han havde løftet 242,5, og gik på dank rekordforsøg – 250,5kg. De blev dog desværre lidt for tunge, men mon ikke de ligger og venter til DM Raw i marts (MARST!!).

For Daniel rakte det til 455kg i totalen og en femteplads i vægtklassem og for Louis’ vedkommende blev det til 582,5kg og en andenplads i vægtklassen.

I 93kgs klassen skulle jeg selv, Jacob Prehn, og dovne Dahlin dyste, og der var på forhånd lagt i kakkelovnen til en tæt dyst, da Dahlin ikke havde trænet særligt meget op til stævnet. Talent fornægter sig dog aldrig. Dahlin lagde ud med en flot serie med 3 godkendte løft, der udmærkede sig både ved at være nemme og dybe. De 215 var tungeste løft, og således det Dahlin kunne tage med videre i konkurrencen. Jeg selv leverede i al ydmyghed en fremragende squat indsats med 3 godkendte løft og ny dansk rekord, så den nu lyder på 230,5kg. Det var naturligvis samtidig personlig rekord.

I bænkpres fortsatte vi begge den flotte stime og leverede ligeledes 3 godkendte løft, hvor Dahlin endte med 145kg og jeg selv med 147,5, hvilket var PR for mit vedkommende. Da jeg nu var foran med hele 18kg, følte jeg at jeg havde god chance for at vinde vores interne dyst, men det skulle vise sig at Dahlin kom stærkt tilbage og trak 260 i dødløft, mens jeg selv kun fik leveret 240. Sølle 2kg skilte os dermed ad i placeringen, der rakte til en tredjeplads til mig, og for Dahlins endte med sølvtøjet. Totalerne lød på henholdsvis 618 og 620kg.

I 93 kgs klassen skulle klubbens unge nye håb også løfte, Jiyan Mandrup. Jeg har selv haft fornøjelsen af at hjælpe Jiyan lidt op til stævnet, og var lidt bekymret for om den unge mands valg af hippe diæter skulle spænde for meget ben for den gode fremgang der ellers havde været igennem en stor del af træningsforløbet. Det skulle heldigvis vise sig at formen ikke var smadret fuldstændigt, og således blev der leveret 3 godkendte løft i squat, hvoraf tredeforsøget på 190kg var ny dansk junior rekord. Bænkpressen var ikke noget at skrive hjem om, idet kun åbneren på de 120 blev løftet, men Jiyan havde haft lidt problemer med skroget, og må nu vide at diæter og peaking op til stævne ikke hører sammen. I dødløft klarede Jiyan sig fint igennem og leverede også 3 godkendte løft med en finale på 220kg. Altsammen meget flotte løft af en mand på kun lige er blevet junior løfter, og resultatet gav da også en total på 530kg og en 6 plads i det stærke felt,.

I 120kgs klassen stillede gamle Stephan Jensen på over 50år op og viste atter engang at gamle mænd godt kan løfte tungt. Nikolas Skaarup stillede bare op og viste han kunne løfte tungt. I squat leverede Stephan 3 godkendte løft og en masters2 rekord idet 177,5kg blev løftet i sidste forsøget. Skaarup fik 262,5kg med, og måtte desværre sande at 270kg var lidt rigeligt tungt på dagen. Det bør tilføjes at det for begge parters var personlige rekorder.

I bænkpres kunne det fra de bagerste rækker igen se ud som om Stephan tog lidt let på bænken. I hvert fald måtte Stephan atter engang give fortabt overfor 115kg, efter at have fået 110kg godkendt. Skaarup lagde sikkert ud med 190, og gik derefter på 200, som blev klaret af 2 omgange, efter han første gang blev ydmyget af den, da han ikke fik løftet med den tekniske snilde der også skal til for at få vægten op.

I dødløft var gamle Stephan lidt træt andenforsøget på 195kg. Han vidste der ikke var mere at komme efter og stod over sit tredjeforsøg. Bamse Skaarup sprang ikke noget over, og havde tilmed mod til at forsøge at runde et vigtigt kapitel i sit liv, ved at forsøge sig på 300kg. Den blev dog for tung, men forinden havde Skaarup fået 285 med. For Stephan udløste de mange løft en total på 482,5kg og for Skaarups blev det til 747,5kg, guld i vægtklassen, bedste løfter raw på tværs af vægtklasserne og tilmed VM krav.

Så havde vi jo også lige den sidste mand i +120kgs klassen – Claus Bjørklund. Claus er jo en forsigtig mand, men heldigvis også stærk nok til at lave danske rekorder på trods af sin forsigtighed. Under hele stævnet havde Claus kun et enkelt løft der så ud til at presse ham bare en smule. Nuvel, Claus leverede 9 flotte godkendte løft ved at levere serierne 240-250-260,5 i squat, 170,177,5 og 185,5kg i bænkpres, og 235,252,5 og 260 i dødløft. Kun de 260 så ud til at presse Claus en smule, så der er virkelig lagt i kakkelovnen til nogle heftige kg(endnu heftigere) til næste stævne. Alt hvad Claus rørte ved var danske rekorder. Totalen på de 706kg rakte til en sikker første plads i vægtklassen.

Man må sige stævnet gik godt for klubben, da vi udover alle de flotte medaljer og rekorder også blev bedste klub.

 

Skriv et svar