Portræt af Stephan Jensen

Den gamle træner squat

Den gamle træner squat

Stephan Jensen – ”Der Alte”

Født 1958 og arbejder som selvstændig ledelseskonsulent.

Jeg løfter i Masters 2 klassen i -120 kg vægtklassen.

Det er egentligt et vedligeholdelsesprojekt af den halvgamle krop at jeg dyrker styrkeløft. Jeg vil være frisk, rask og rørig op i en meget høj alder. Livet er for fedt og skal nydes hele vejen igennem.

For nogle år siden gik det op for mig at jeg på alle måder var i temmeligt dårlig form. Så jeg startede som så mange andre i et fitness center. Men for mig er det ur-kedeligt at sidde og hive i nogle maskiner uden mål. Og jeg trængte til at konkurrere igen som jeg havde gjort i mine unge dage. Jeg blev interesseret i styrkeløft, især da jeg fandt ud af at der er aldersklasser der gør at jeg vil kunne stille op jævnbyrdigt med de andre lige så halvgamle – selvom der endnu ikke er så mange aktive i min alder at det gør noget. Og jeg må sige at styrkeløft i den grad har hjulpet på min udfordring med at være blevet slap, halvgammel og småfed. Jeg er nu kun halvgammel og småfed!

Da jeg ville i gang med styrkeløft, tog jeg ud og var tilskuer til et par stævner. Jeg forhørte mig hos nogle løftere om hvilke klubber der fandtes. Og én af de løftere jeg talte med sagde, at hvis jeg var seriøs var der efter hans mening kun 2 klubber jeg burde overveje: Hvidovre eller Tårnby. Det blev Hvidovre, idet jeg bor i Helsingør – så kunne jeg spare et par kilometer når jeg skulle køre til træning.

Af resultater har jeg opnået, at jeg nu er en af de stærkeste personer i Danmark i 50 års alderen – og det er da en fed følelse. Jeg løfter indtil videre raw, men har en ambition om at løfte i udstyr også. Jeg har haft et par tilløb til det, men mangler at fuldføre beslutningen. Af stævneresultater er mine bedste løft 177,5 kg i squat, som er gældende dansk rekord i Masters 2 indtil videre, 112,5 kg i bænkpres hvor jeg desværre er en totalt slapsvans og jeg har hevet 200 kg i dødløft.

På ambitionssiden står følgende vægte som de klare mål jeg træner død seriøst på at opnå: 200 kg i squat, 140 kg i bænkpres og 240 kg i dødløft, alt sammen raw. Jeg tror de 200 kg i squat bliver det mål jeg først opnår. Og så i det hele taget stille op til stævner og blive en af Danmarks bedste løftere i aldersklassen, selvom det ikke bliver let. Der er en del rigtigt hardcore løftere der laver fantastiske resultater blandt de halvgamle. Men netop derfor er det en sjov ambition at stile efter. Og toppen af kransekagen vil være, at jeg kvalificerer mig til et Masters VM indenfor de næste par år. Pudsigt nok er jeg langt mere ambitiøs rent sportsligt, end jeg var i mine unge dage. Men hvad – man er jo også kun halvgammel én gang i sit liv.

Skriv et svar