Portræt af Marc Larsson

Formanden til fest

Formanden til fest

Marc Larsson – også kaldet formanden fordi han ER formanden

Født 1982, selvstændig tømmer mester og har travlt stort set altid. Travlt med livet.

Jeg er senior løfter og er nu i -93 kg klassen, og jeg har ligget her siden vægtklassen blev lavet om fra 90 kg for et par år siden. Jeg har ligget på denne her vægt de sidste 4 år, og før det vejede jeg små 100 kg. Men på grund af travlhed og stress og jag er jeg gået en vægtklasse ned.

Det med styrkeløft startede sådan set med at jeg havde en kammerat, hvis stedfar trænede her nede i HSF. Min kammerat spurgte så om jeg havde lyst til at komme med ned og prøve at træne en dag. Det gjorde vi så, og jeg syntes egentligt at det var meget hyggeligt og vi trænede så lidt sådan on-and-off i de næste par måneder, og stille og roligt blev jeg mere og mere bidt af det. Jeg fandt også ud af at jeg var rimeligt god til det. Og så er jeg bare blevet hængende lige siden. Ambitionerne blev større som tiden den gik og i takt med at jeg blev bedre. I dag er ambitionerne sat lidt ned igen. De har toppet, men de kommer forhåbentligt til at stige igen, nu da jeg er startet op på at træne igen, ovenpå en pause.

Dengang jeg lå i 100 kg klassen for en 4-5 år siden, var jeg oppe og squatte 312,5 kg. Og det var i udstyr. Jeg har altid dyrket styrkeløft i udstyr, og jeg har altid været dårlig uden – synes jeg i hvert fald selv. Og jeg har bænket 182,5 kg i trekamp, og i individuelt løft har jeg bænket 185 kg. I dødløft har jeg løftet 300 kg. I den vægtklasse jeg ligger i i dag, er det en lille smule lavere. Her har jeg lavet 300 kg i squat, stadig de 182,5 kg i bænk og så 295 kg i dødløft.

Jeg startede jo for mange år siden i 1997, og havde nogle dødløft rekorder som ungdomsløfter på omkring 225-230 kg i -90 kg klassen. Efterfølgende har jeg også sat en raw rekord i squat på 225 kg i -100 kg klassen. En rekord som aldrig bliver slået, fordi vægtklasserne blev lavet om. Det er jeg meget godt tilfreds med. Dér havde jeg lige en kort periode uden udstyr. Jeg har vundet DM-A en enkelt gang og har fået en del medaljer, men kun én første plads. Så er jeg blevet nr. 2 til WEC (Western European Cup) og har så også nogle Nordiske medaljer. Den medalje jeg er mest glad for, var da HSF afholdt DM i 2008 hvor jeg vandt på hjemmebane. Det synes jeg er min største bedrift.

Ambitionerne er kommet lidt tilbage, nu da jeg er startet op med styrkeløft igen. Jeg skal indenfor en overskuelig periode krydse de 800 kg i totalen i -93 kg klassen. Hvordan de lige bliver fordelt det er ligegyldigt. Jeg kunne ikke ramme de 800 kg i totalen da jeg løftede i 100 kg klassen. Der har jeg laver 792,5 kg som det bedste. Det har jeg et mål jeg vil opnå, og det skal jeg også nok nå til.

 

 

Skriv et svar