Portræt af Dennis Krog Persson

Dennis gør sig til

Dennis gør sig til

Dennis Krog Persson

Født i 1981, uddannet biolog og står lige for at skulle op og forsvare min phd.

Lige nu løfter jeg i -120 kg klassen, men det er ikke så vigtigt hvilken vægtklasse jeg løfter i.  Det vigtige er hvad fedtprocenten er. Den må gerne komme lidt derned af, men det kommer jeg til på et tidspunkt.

Jeg opdagede styrkeløft for en del år siden efterhånden. Jeg så det med en kammerat. Vi lavede almindelig styrketræning i et fitness center, hvor vi gik op og trænede lidt på må og få. Det var ikke så struktureret. I TV så vi et VM i styrkeløft for en del år siden. Jeg syntes det var rigtigt fedt, men vi fik ikke gjort så meget ved det. Så for en 2-3 år siden, sådan ½ år inden jeg meldte mig ind i HSF, kom jeg til at se lidt på det igen, læse om det og blev interesseret i at træne på den strukturerede måde, hvor man træner bænkpres og det ikke er en bryst dag, hvor man har en squat dag osv. Hvor man går lidt mere op i de der vigtige løft som man konkurrerer i, og som også er rigtigt gode løft til at udvikle sin styrke. Så begyndte jeg selv at søge lidt på nettet om hvilke programmer man skulle træne, og prøvede lidt forskelligt. Med ca.et havlt års mellemrum var jeg inde på nettet og søge efter styrkeløftklubber og så godt at der var én her i Hvidovre og også andre steder, men det fik jeg heller ikke gjort noget ved.

Så gik der igen nogen tid, og så kørte jeg ud og kiggede ind her i HSF, for at se hvem der var og høre hvad det var for noget. Jeg fik en prøveperiode, og det var bare dét jeg gerne ville. Det var snart TSK Cup og jeg skulle nå at være medlem i 3 måneder, så jeg kunne få min licens og stille op. Så meldte jeg mig ind, og har bare været hooked på det lige siden. Det har faktisk fyldt rigtige meget i min hverdag, fordi jeg går og tænker meget på det. Tænker på træning og programlægning og læser om det på nettet, faktisk så meget at det er gået lidt ud over min uddannelse. Jeg er på et niveau hvor jeg ikke rigtigt kan være med i toppen. Det er selvfølgelig mit mål i fremtiden. Det er ikke noget jeg vil holde op med. Jeg skal bare træne derud af, og se hvor stærk jeg kan blive.

Mine bedste løft indtil nu: jeg har jo kun været med til 2 konkurrencer, og mit bedste godkendte squat er faktisk kun 170 kg, hvor jeg har taget 200 kg til træning. Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt dybden var god nok. I bænkpres har jeg fået godkendt 132,5 kg, men har til træning lavet et forholdsvis godkendt løft med pause på 145 kg. I dødløft har jeg fået godkendt 205 kg og har taget 210 kg til træning.

Vi kunne jo alle sammen godt tænke os at styrkeløft blev en del af OL, og jeg kunne godt tænke mig om en måske 10 år, at deltage i et OL som Masters løfter. Det er sådan en drøm – eller at deltage til et VM. Så jeg håber på om en 10 år, at kunne komme op et niveau hvor det giver mening at deltage. Det kan godt være at det tager 15 år, men da er jeg stadig i en alder hvor jeg kan være med. Vi har da nogle løftere i Danmark der stiller op til VM som er over 50 år. Jeg har også fået den her drøm med, at det kunne være fedt at have sit eget træningscenter på et eller andet tidspunkt. Et styrkeløftcenter hvor jeg kan coache. Men jeg tror kun det er hvis jeg vinder i Lotto, at jeg vil gå efter det.

Skriv et svar