HSF Bedste Styrkeløftklub 2013

HSF vinder årets divisions turnerings finale

Ligafinale_2013

 

 

 

 

 

Så oprandt dagen for årets sidste stævne i 2013. Divisionsturneringen er som bekendt en konkurrence, hvor hvert hold stiller med 3 løftere, som hver især tager sig én af disciplinerne squat, bænkpres eller dødløft. Reglen er den, at til årets finale, må man kun stille med deltagere, som tidligere har stillet op for klubben til én af turneringens 3 runder. Således var der 4 mulige løftere til årets liga finale for HSF at vælge imellem. Nicolas Skaarup, Simon D. Jensen, Sune Bak og selveste formanden Marc Larsson. Både Skaarup og Patronen havde meldt sig til at hjælpe holdet igennem. 

Holdet kunne stilles på flere måder som alle kunne give gode point. Efter en tids parlamenteren og personligt pres blev det besluttet at formanden skulle squatte, Sune skulle bænkpresse og at Simon ”Gibbon” skulle dødløfte. 

Der var på forhånd lagt op til en tæt kamp på point med Sportshøjskolen. TSK som også typisk blander sig i medaljestriden kunne ikke stille stærkeste hold denne gang, så denne kamp imod ærkerivalerne må vente til en anden gang. I udgangspunktet var en sejr over SPH mulig, men det var tydeligt at der skulle skrabes mest muligt sammen, før vi kunne gøre os gældende og hive sejren i land. 

At have formanden til at squatte, er som altid et oplæg til drama. Ingen har hidtil kunnet forudse, hvor meget den mand kan skovle op i stramt udstyr, og dybden er som altid en ubekendt parameter. 

I squat blev ballet åbnet på 280 kg. Der blev lagt nogle gode hårde knæbind og før formanden gik på platformen blev han mindet om at komme ned, ned, NED et antal gange. Vægten bliver løftet sikkert, men lige på grænsen, og dommen er desværre et underkendt løft med stemmerne 1-2. Katrine fra sportshøjskolen har i mellemtiden fået godkendt 200 kg i squat og der bliver øget til 215 kg fra SPH’s side. Velvidende at der ikke var nogen mellemvej, satses der yderligere og vægten øges til solide 300 kg. Skaarup strammer knæbindene endnu mere på en tilsyneladende upåvirket formand. Vægten løftes også denne gang, men er lidt ude af balance, kommer tydeligvis ikke ned, og underkendes 0-3. Dramatikken har nu nået nye højder. I bedste formandsstil satses hele pisset og der øges til 307,5 kg. Skaarup strammer nu knæbindene, så de fleste erfarne styrkeløftere vil kaste sig grædende i græsset, men i formandens tilfælde omsættes en sådan smerte blot til ren jet-fuel og et smøret smil. Vægten løftes denne gang sikker og godkendes med hele 3 godkendte stemmer. Ny PR til formanden i 93 kg’s klassen og rigtig gode point til den videre kamp. SPH fik ikke godkendt de 215 kg i squat og vi var nu godt 14 point foran. 

Da SPH ville have den taktiske fordel i dødløft, så gjaldt det nu om at skrabe mest muligt sammen i bænkpres for at holde dem på afstand. Direktøren åbner på 240 kg, som er at betragte som en sikker vægt. Løftes godkendes med 2-1, og får en enkelt lampe for at lette bagdelen. Der øges konservativt til 247,5 kg som løftes tungt, men sikkert, og godkendes 3-0. Det ser nu ganske lyst ud for HSF. Sportshøjskolen har fået godkendt 250 kg i 2. løft ved Matthias Kristiansen, som pointmæssigt er cirka 5 point mindre end os. Vi prøver dog at skrabe det sidste sammen og vægten øges til 252,5 kg i sidste og trøjen tunes i passende grad. Det lykkedes at presse vægten og få den godkendt 3-0. En velvalgt vægt, som nok var all-out på dagen. 

Vi var nu 21 point foran SPH, som nu skulle tage sig alvorligt sammen for at kunne presse os. Selvom Gibbon løfter Raw, så er manden god for point, som skal få de fleste udstyrsryttere til at stå tidligt op. Omvendt har Jesper Bundgaard fra SPH det tungeste dødløft i DK i år på 322,5 kg. Ingen ved rigtig hvor hans max egentlig befinder sig, og to gange tidligere har han dødløftet SPH til sejren. 

Simon åbnede sikkert på 250 kg som blev løftet let. SPH åbner på 270 kg, som også løftes sikkert, men ikke bringer dem synderligt tæt på sejren. Kunsten var nu at finde en vægt til Gibbons 2. løft, som kunne presse SPH ud over grænsen , men stadig løftes sikkert. Valgte faldt på 275 kg, som igen blev løftet sikkert og godkendt 3-0. SPH skulle nu løfte 340 kg for at bringe sig foran, men klubben vælger at overstå løftet, og gemme taktikken til 3. runde. Vi prøver at distancere os yderligere på sidste runde og vælger 282,5 kg, som blev vurderet at være et passende sidste løft på dagen. Simon løfter vægten tungt og grebet holder præcist. SPH skal nu på 350 kg for at hive sejren i land. Dette var der ikke nogen som troede på og det lykkedes ej heller, om end vægten faktisk kom 30 cm fra gulvet. 

Alt i alt en rigtig spændende finale hvor HSF for en gangs skyld havde alle marginaler på sin side. Resultatet rakte til 523,7 point, som ikke er klubrekord, men dog ét af de bedste resultater som er præsteret. Specielt taget i betragtning, at ét af løftene var et raw løft. HSF bliver således bedste styrkeløfterklub i 2013 og kan føje endnu en holdsejr til samlingen. De øvrige sejre af ligafinalerne blev vundet i 2007 og i 2009. 

Dette var årets sidste stævne og julefreden kan nu sænke sig. Lad sneen falde lørdag den 21. december hvor der er julefrokost i klubben, hvor der skal fejres. Vel mødt.

– en førstehånds beretning af Sune “Direktøren” BakEndnu et billede fra sejren:

ligafinale_2013_-_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar